Babaeski Kuleli Köyü

Babaeski Kuleli Köyü

Kuleli Köyü haberleri, Babaeski Kuleli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuleli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Kuleli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Kuleli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuleli köyü son dakika gelişmeleri, Kuleli köyüne özgü yemekler, Babaeski Kuleli köyünün tarihi, Kuleli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuleli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuleli, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuleli Köyü Resimleri ve Kuleli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Kuleli Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuleli, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Tahmini olarak, 1365-1370 yılları arasıda Anadolu, dangelenler tarafından kurulmuştur. Ancak köyün kurulduğu yer daha önceleri Bizanslılara ait yerleşim yeridir. Daha sonraları şimdiki Bulgaristan dan gelen gacallar ve Anadolu dan gelen yörükler l876 Osmanlı-Rus harbinden sonra Balkanlardan göç edenle, T.C. kuruluşundan sonra (1935) Bulgaristan ve Yunanistan dan mübadele ve serbest olarak gelen göçmenlerden oluşmaktadır. Adını ise İpek yolu üzerinde bulunuşu ve İpek yolunun güvenliği için kurulmuş olan kulelerden almıştır. (daha önce kervancılığın deyimiyle Tozatlı ve Tozkoparan olarak anılmaktadır.)Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Kıklareli-Edirne arasında (D 100 karayolu) üzerinde Babaeski ye 15 km uzaklıktadır.Kuzeyinde Yolageldi,güneyinde Kuleli,batısında Necatiye,doğusunda Mutlu köyleri bulunmaktadır.Köy İnece deresi kıyısıda olup ova arazisi yerleşim yeri ile birlikte 3.000 dekar,köyün toplam arazisi 26.250 dekardır.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve ADSL internet vardır.Düğün salonu mevcut olup ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamaktadır. Köyde 993 sayılı kuleli tarım kredi kooperatifi ve tarımsal kalkınma kooperatifi vardır.Köyün içme suyu, basınçlı depolu kapalı sistemle sağlanmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.