Babaeski Kumrular Köyü

Babaeski Kumrular Köyü

Kumrular Köyü haberleri, Babaeski Kumrular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kumrular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Kumrular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Kumrular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kumrular köyü son dakika gelişmeleri, Kumrular köyüne özgü yemekler, Babaeski Kumrular köyünün tarihi, Kumrular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kumrular köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kumrular, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kumrular Köyü Resimleri ve Kumrular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Kumrular Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kumrular, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Kumrular Köyü'nün kuruluşu ile ilgili herhangi bir yazılı kaynak bulunmamaktadır. Köyün yaşlılarından alınan bilgilere göre, Balkan Savaşı'nın patlak vermesiyle, 1913 yılında o zamanlar Edirne'nin Ortaköy kazasının Elmalı, Kızılcalı, Hocaköy ve Armutlu köylerinde (Bu köylerin bir kısmı günümüzde Bulgaristan ve Yunanistan sınırları içinde kalmıştır) oturan 60 hane, bir araya gelerek bu bölgede toplandı. Bu sırada köydeki Rumlar da buradan ayrılarak Yunanistan denetimindeki bölgelere sığındılar.

Rum Kilisesi'ni de okula çevirip, kendi düzenlerini kurmuş olan Kumrular köylüleri, 1. Dünya savaşının ardından Tekirdağ’a göç ettiler. Bu dönemde Rumlar tekrar Kumrular Köyü'ne geri döndüler. Fakat Türkler tarafından Babaeski’nin tekrar ele geçirildiğinin öğrenilmesi üzerine, bir gece köy meydanında toplanan Rumlar, halkın elindeki arabalara el koyarak aniden köyden ayrıldılar. Yunanların ayrılmasıyla Tekirdağ’a göç edenler tekrar evlerine geri döndü.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Marmara Bölgesi'nin Trakya bölümde yer alan Kumrular Köyü, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlıdır. Köy, ilçe merkezinden 18 kilometre uzaklıkta, güneye doğru eğimli, hafif tepelik bir saha üzerinde kurulmuştur. Köyün yerleşim yeri deniz seviyesinden yaklaşık 110 metre yüksekliktedir.

Kumrular Köyü, 1550 parselden meydana gelmiştir. 14.5 hektar alan kaplayan köy arazisi, Yukarı Ergene havzası içinde kalır. Genel olarak kuzeyde Yıldız Dağları, eski masifi ile güneyde Ganos arasında kalan içbükey bir çanaktan oluşan Ergene Havzası'nın yukarı kesiminde bulunan Kumrular Köyü, eski alüvyal dolgu ile neojen aşınım yüzeyi üzerindedir. Ergene havzasının alüvyonlarla örtülü olan geniş kısımları denizel miosen ile gölsel oligosen çökellerinden ibarettir.

Kırklareli iline 25 km, Babaeski ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Kumrular Köyü sıcaklık, yağış ve diğer iklim elemanları bakımından Marmara Bölgesi'nin Güney kesiminin tümünde hakim olan Akdeniz makro klimasına dahil olmakla beraber, yağışlı Karadeniz iklimi arasında bir geçiş şeklini yansıtır. Köyün iklimine ait özellikleri belirtmek için köye en yakın merkez olan Babaeski Meteoroloji İstasyonu rasatlarından faydalanılmıştır. Kumrular Köyü ve çevre köylerin mevsimlere göre sıcaklık ortalamaları şöyledir:

İlkbahar 12.1, yaz 24.3, sonbahar 16.2, kış 5.4 derecedir. Yıllık ortalama sıcaklık 14.2 derecedir. Köy ve çevresinde genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Yıllık ortalama yağış miktari 565.5 mm civarındadır. Bunun yaklaşık yüzde 65'i kış ve sonbahar aylarında düşer. Temmuz ve Ağustos aylarında yağış yok denecek kadar azdır. 1996 yılı eski yıllara göre çok daha kurak geçmiştir. Trakya kesiminde kışların çok sert ve yağışlı geçtiği bir gerçektir. Kış yağışları genellikle Ocak ve Mart ayları arasında görülür. Yılın ortalama 10 gününde yerler kar ile örtülüdür. Rüzgar genelde kuzey (yıldız) ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerinden eser. Yıllık ortalama Rüzgar hızı 4.4 m/sec.'dir. Rüzgar hızının en yüksek (4.9m/sec) olduğu ay Hazirandır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.internette vardır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.