Babaeski Oruçlu Köyü

Babaeski Oruçlu Köyü

Oruçlu Köyü haberleri, Babaeski Oruçlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Oruçlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Oruçlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Oruçlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Oruçlu köyü son dakika gelişmeleri, Oruçlu köyüne özgü yemekler, Babaeski Oruçlu köyünün tarihi, Oruçlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Oruçlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Oruçlu, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Oruçlu Köyü Resimleri ve Oruçlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Oruçlu Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Oruçlu, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ismi Oruç Bey denilen o zamanın ağasından kalmıştır.köyde kurtuluş savaşından kalma şehitlerimizin mezarları vardır. Mezarlıktada osmanlı döneminden kalma yeni çeri askerlerinin mezarları vardırKırklareli iline 35 km, Babaeski ilçesine 9 km uzaklıktadır. Doğusunda Karamesutlu Köyü 4 km, Kuzey Batısında Terzilli Köyü 5 km, Kuzeyinde Karacaoğlan 3 km, Kuzuçardağı Köyü 4 km. Köyleri ve Güneyinde ise Kadıköy Köyü 2 km. Mesafede olan en yakın olan komşu köylerdir ve bu köylerle olan bağlantı yollarımızın tamamı asfalt yoldur. köye ait sulama amaçlı bir göletimiz bulunmakta ve bu gölette olta balıkçılığı yapılabilmektedir.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ağırlıklı olarak Buğday, Arpa, Ayçiçek ve Mısır ekimi yapılmaktadır. Hayvancılıkta ise tamamen büyük baş sığırcılığı ön plandadır. köyde kurulan SÜT KOOPERATİFİ tarafından büyükbaş sığırcılıktan elde edilen sütün pazarlama işi profesyonelce yapılmaktadır. köy halkı yeni yeni meyve bahçeciliğine başlamıştır.Köyde ilköğretim okulu yeterli öğrenci olmaması nedeniyle kapatılarak taşımalı sisteme geçilmiştir. Öğrenciler İlköğretimlerini Babaeski'de tamamlamaktadırlar. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köyde sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik sabit telefon ve internet hizmeti vardır. Köyde il özel idaresi tarafından gelen yardımla yaptırılan yazlık düğün salonu bulunmakta salon düğün haricinde çeşitli sosyal amaçlar için de kullanılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.