Babaeski Pancarköy Köyü

Babaeski Pancarköy Köyü

Pancarköy Köyü haberleri, Babaeski Pancarköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pancarköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Pancarköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Pancarköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pancarköy köyü son dakika gelişmeleri, Pancarköy köyüne özgü yemekler, Babaeski Pancarköy köyünün tarihi, Pancarköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pancarköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pancarköy, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pancarköy Köyü Resimleri ve Pancarköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Pancarköy Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pancarköy, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Pancarköy, 1912 yılında Yunanistan'dan göç eden 80 kişi ile kurulmuş, 1932 yılında Alpullu'dan ayrılarak bol pancar ekiminden esinlenerek Pancarköy adını almıştır. Nüfusu 1259, hane sayısı 400'dür. Doğusunda Düğüncülü Köyü, batısında Nadırlı Köyü ile Babaeski İlçesi Kuzeyinde Sofuhalil Köyü ile Müsellim Köyü vardır. Alpullu'ya 3 km den daha yakındır. Türkiye'nin ilk şeker fabrikası olan Alpullu Şeker Fabrikası'nın köyün kalkınmasında önemli rolü olmuştur. köy muhtarı NEcati PARLAK (1. dönem) muhtarlık görevini yürütmektedir.Köyün gelenek, görenek hakkında bilgi yoktur. Yemekleri Çorbalar Terbiye yapılmamış işkembe çforbası, Umaç, Höşmel, Bakla çorbası, Süt çorbası, Tarhana çorbası.

Sebze yemekleri Borani (Yoğurtlu labada), Toyga (Unla pişirilmiş labada), Manca, Soğan aşı (Piyazlık soğanlar salça ve su eklenip pişiyor, indirmeye yakın yumurta kırılıp karıştırılıyor), Tarla yemeği (Küp doğranmış patlıcan, iri doğranmış biberle az yağda pişiyor. Domates doğranıp tuz ekleniyor ve kendi suyunda pişiyor.).

Et yemekleri Yahni (Düğün yemeği), Papaz yahnisi (Düğün yemeği. Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinden gelenler yapıyor.), Tas kebabı, Kuzu kapama (Hıdırellez kuzusu), Ciğer tava, Ciğer yahni, Kale. Tavuk etine lahana turşusu ve pirinç ilave ediliyor.), Tavuk bulamacı (Kavrulmuş una haşlanmış tavuk etleri ekleniyor.), Tavuk kapama (Pirincin üzerine haşlanmış tavuk eti ve tavuk suyu eklenip fırında pişiyor.), Hindi kapama.

Otlarla yapılan yemekler Kupriva (Pomak köylerinde ısırgan otuyla yapılan yemek.)

Pilav-makarnalar Manca (Etli bulgur pilavı.), Çimdik (Erikler Köyü'nde üçgen hamurlar haşlanıp süzülüyor sarımsaklı yoğurtla yeniyor.), Erişte, Yoğurtlu kulak (Karahalil Köyü).

Ekmek ve hamur işleri Nohutlu ekmek, Katmer, Akıtma, Cizleme, Somun, Tuzsuz ekmek, Pırasa ve ısırgan böreği, Muhacir böreği, Kıvrım, Kabaklı kıvrım, Tatar böreği, Ispanak böreği, Kabak böreği (Tikvenik), Kandilli mantı (Babaeskinin Karahalil beldesinde yapılıyor.), Kalın kıyı (Karahalil), Kaçamak.

Tatlılar Höşmerim (Lüleburgaz, Uzunköprü), Hurma tatlısı (Karahalil), Bulama; üzüm, pancar, dut ve karpuz pekmezi; erik, kayısı ve ayva pestili, Yazlık helva, Tahin helva, Yumurta tatlısı.Kırklareli iline 38 km, Babaeski ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ıKöyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik sabit telefon ve ADSL internet hattı vardır..

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.