Babaeski Taşköprü Köyü

Babaeski Taşköprü Köyü

Taşköprü Köyü haberleri, Babaeski Taşköprü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Taşköprü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Taşköprü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Taşköprü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşköprü köyü son dakika gelişmeleri, Taşköprü köyüne özgü yemekler, Babaeski Taşköprü köyünün tarihi, Taşköprü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşköprü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşköprü, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşköprü Köyü Resimleri ve Taşköprü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşköprü, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Köy “93 muhaciri” denilen 1877-1878 Osmanlı-Rus harbi göçmenidir. Osmanlı-Rus harbinde Türk bozgunu sonucu Rus askerlerinin tecavüzleri karşısında göç etmek zorunda kalan 600 bin Türk’ten, Bulgaristan’ın Kızanlık bölgesinden gelen 3-5 aileden oluşan bir kafile tarafından kurulmuştur. Önce Harmanlı’ya gelerek birkaç yıl kadar konaklamışlar, savaş sonucunda Kızanlık’ın da içinde bulunduğu bölgenin Şarki Rumeli Vilayeti adı altında Osmanlı’dan koparılması ile geri dönüş imkânları kalmayarak Osmanlı toprakları içine göçe devam etmişler ve halen köyün bulunduğu topraklara yerleşmişlerdir.Köyün adının, köyün yanından geçen Edirne-istanbul şosesi üzerinde bulunan ve o dönemde oldukça belirgin bir yapı olan taştan yapılma bir köprüden geldiği rivayet edilmektedir.

Köy Balkan Savaşları, I.Dünya Savaşında Hicaz-Yemen ve Çanakkale Cepheleri ile Kurtuluş Savaşı'nda birçok şehit ve gazi vermiştir. Köye ilk yerleşenler birbirlerine akraba oldukları için şu an köyde yaşayanların %90'ı birbirine akrabadır. Köy 1950 li yıllardan beri başta İstanbul olmak üzere iş sahalarına yoğun dış göç vermiştir. Bu nedenle köyün nüfusu artmadığı gibi, nüfusun büyük çoğunluğunu yaşlılar oluşturur. Köydeki en büyük sülaler sotooğulları muhacırlar durusoylar dağlı oğulları belenler Hasip'lerdir. , Köyün kurucularından adıdır.

Trakya kültürünün genel özelliklerini taşır.En çok sevilen yemeği Borani'dir.Borani biber yumurta sarımsak ve yoğurtla yapılan bir yemektir.Kırklareli iline 45 km, Babaeski ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köyün sağ tarafından küçük bir dere geçmektedir.Köyün etrafı verimli arazilerle çevrilmiştir.Bu yüzden köylülerin büyük bir kısmı tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.fabrikalara yakın aynı zamanda bu bölgelerde çalışanda Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. kalkınma kop sstaşıyıcılar kop bulunmaktadır babaeskiilçesi sarımsak birliği merkezi köyümüzdedir başkanıda birol ferah tır

E-5 Karayolu'na600 metre mesafededir.

Köyde iki kahvehane ve bir bakkal bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.