Babaeski Yenimahalle Köyü

Babaeski Yenimahalle Köyü

Yenimahalle Köyü haberleri, Babaeski Yenimahalle köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenimahalle köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Yenimahalle köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Yenimahalle köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenimahalle köyü son dakika gelişmeleri, Yenimahalle köyüne özgü yemekler, Babaeski Yenimahalle köyünün tarihi, Yenimahalle köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenimahalle köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenimahalle, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenimahalle Köyü Resimleri ve Yenimahalle köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Yenimahalle Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenimahalle, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

 Yenimahalle Köyü açılan derneği ile yeni bir döneme girmiştir.Köy aynı zamanda Tek Rumeli TV'nin konuğu'da olmuştur.

41.5833333 enlemi ve 27.1 boylamı koordinatlarında yer alır.Köyün girişindeki nehir eskiden kullanılan tarihi bir nehirdir. Köy,Galiçya Cephesinde esir düşmüş bir grup asker (Lato Kaptan ve arkadaşları) tarafından kurulmuştur.Bulgar mezalimine ulaşıp daha sonra orayı terk edip buraya yerleşmişlerdir.Ayrıca Babaeski ilçesinde yapılan tarım festivali Yenimahalle köyünden alınmıştır ve festivalin o zamanki adı da karpuz festivalidir.
Köyün tarhanası, kapamasi, nohut, karpuz, kavun taninmistir...

Koyde meyvecilik hatsafada gelismektedir.Köyün üzümü,kirazi,armutu kendi capinda ün salmistir. Hala meyvecilik alaninda calismalara devam edilmektedir.Kırklareli iline 24 km, Babaeski ilçesine 24 km uzaklıktadır.Kırklareli ve Babaeski Arasındadır.Kırklareli Babaeski Yenimahalle Köyü Derneği, 2015'te kurulmuş olup , köy içi düzenlemeler yapmaktadır , köyün harap olmuş yerlerini düzelterek köylülere çeşitli imkanlar sağlayarak , köyün canlanması için çalışılmaktadır , Özel günler için organizasyonlar bile yapmaktadırlar. Eğer köyün bu güzel çalışmalarını görmek istiyorsanız Facebook Grup'larını ziyaret edebilirsiniz.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köy'ün iç kısımlarında internet maalesef iyi kullanılamamaktadır.İnternet Köyün dışına doğru ilerledikçe daha iyi kullanılmaktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardir ama kullanilmamaktadir. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon sebekesi vardır .. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ama kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Otoban'dan Yenimahalle İç Yolu'na girerek , yaklaşık 4 km'lik bu yoldan sonra köye giriş yapmış oluyoruz Karacaoğlan Köyüne sol tarafa uzanan yoldan gidebilirsiniz.. Köyün girişinde bir nehir köprümüz var ardından sağ tarafta kahvemiz,önümüzde bakkalımız var.Sol taraftan Karahalil Belde'sine gidebilirsiniz.Sağ taraf ise Kavaklı'ya gitmektedir.Okul'un içi dışı harap olmuştur , ancak köy çocukları o Okul'un bahçesini bir futbol sahası olarak kullanmaya devam etmektedirler.Genellikle Bayramlar Yenimahalle'yi yerlileri ziyaret eder.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.