Bakan Akar, S-400 Tartışmalarına Noktayı Koydu

Bakan Akar, S-400 Tartışmalarına Noktayı Koydu

ABD’nin Türkiye’nin S-400 almasını istemediği ve bu konuda süre verdiğine yönelik söylemler aktarılan Bakan Akar, böyle bir sürenin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Akar, S-400’lerin ne zaman geleceğine yönelik soruya ise, “S-400’ün tedariki ile

ABD’nin Türkiye’nin S-400 almasını istemediği ve bu konuda süre verdiğine yönelik söylemler aktarılan Bakan Akar, böyle bir sürenin söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Akar, S-400’lerin ne zaman geleceğine yönelik soruya ise, “S-400’ün tedariki ile ilgili yaptığımız anlaşmalar, sözleşmeler çerçevesinde bazı ayrıntılar var. İlgili kurum, kuruluşlarımız bunlarla ilgili görüşmeleri sürdürüyorlar” diye cevap verdi.

S-400’lerin nerede konuşlanacağı ile ilgili çalışıldığını söyleyen Bakan Akar, “Orada askerlerimiz eğitim görüyor değil mi” sorusu üzerine, “Oraya gidişler olacak, oradan da gelişler olacak. Bir sistem geliyor, yeni bir sistem, eğitim süreci, uyum süreci var” diye konuştu.

Bakan Akar, ABD’nin, S-400 tedariki nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulaması durumunda alınacak tedbirler ile ilgili ise, “Varsayımlarla ilgili konuşmayalım. Biz şu anda bu faaliyetlerimizi bize verilen sorumlulukları tam olarak yerine getirecek şekilde sürdürüyoruz. Nedir bu? Bizim F-35’lerle ilgili ödememiz gereken para vardı. Bu parayı eksiksiz ödedik. Bizim bununla alakalı parça üretimine yönelik talepler vardı. Bunları yerine getirdik. Biz uluslararası hukuk hem ikili ilişkiler bakımından bunları gerçekleştiriyoruz. Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim edilmiş 4 adet F-35 var. Bunlar şu anda ABD’deki üste faaliyetlerini sürdürüyor. 4 pilotumuzun eğitimi devam ediyor, şu ana kadar yüzlerce astsubayımız bakım kursu aldı ve döndü. Şu anda 37 personelimizin eğitimi devam ediyor. Diğer taraftan da F-35’leri konuşlandıracağımız Malatya’da da bize düşen görevleri eksiksiz yapıyoruz. İnşaatlar sürüyor, hangarlar hazırlanıyor. Dolayısıyla normal bir düzen devam ediyor. Bu düzeni takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

F-35 PROJESİ

Türkiye’nin F-35 müşterek savaş uçağı projesinden çıkarılması durumunda Rusya’dan SU-57 almayı düşünüp düşünmediğine yönelik soru üzerine Bakan Akar, “Onların hepsi varsayım. Biz normal ikili, çoklu ilişkiler çerçevesinde taahhütlerimiz var, anlaşmalar yaptık, protokoller var. Bunlarla alakalı bize düşen ne kadar görev ve sorumluluk var bunların aksaksız yerine getiriyoruz” cevabını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.