Bakan Akar’dan S-400 Açıklaması

Bakan Akar’dan S-400 Açıklaması

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. S-400 füze ve savunma sistemi hakkında bilgi veren Bakan Akar, “Yapılan planlama çerçevesinde ikinci bataryanın intikali başlamış bulunuyor” dedi. TÜRK VE AB

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. S-400 füze ve savunma sistemi hakkında bilgi veren Bakan Akar, “Yapılan planlama çerçevesinde ikinci bataryanın intikali başlamış bulunuyor” dedi.
TÜRK VE ABD İLE MÜŞTEREK DEVRİYE UÇUŞLARI YAPILDI
Takvim kapsamında ABD’lilerle yapılan müşterek devriye uçuşu hatırlatılarak bunun devam edip etmediği sorusunun yöneltilmesi üzerine Bakan Akar, “Önce bir ABD helikopteri uçtu içinde Türk subayları, generali de vardı, dün de takriben 1,5-2 saat süreyle iki Türk iki ABD olmak üzere 4 helikopter havadan keşif ve gözetleme yaptılar, bunlar önümüzdeki günlerde devam edecek.” yanıtını verdi. Bir gazetecinin S-400 sevkiyatından gelinen son duruma ilişkin sorusuna ise Bakan Akar, “Birinci filoyu aldık, birinci filonun iki bataryası var. Birinci bataryanın ağustos ayında intikali tamamlandı. Onun şimdi kurulum çalışmaları devam ediyor. İkinci bataryanın intikali de başladı, eylül ayı ortalarında tamamlanacak. Orada da herhangi bir sorun yok. Yapılan planlama ne ise o planlama çerçevesinde ikinci bataryanın intikali başlamış bulunuyor” şeklinde konuştu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.