Bakan Arslan, Şeker Fabrikasının 24. Pancar Alım Kampanya Törenine katıldı

Bakan Arslan, Şeker Fabrikasının 24. Pancar Alım Kampanya Törenine katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Şeker Fabrikasında 24'üncü kampanya döneminin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Şeker Fabrikasında 24'üncü kampanya döneminin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Şeker Fabrikasında düzenlenen törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı, işçiler, "Bakanımızı çok seviyoruz. 80 tane kadro istiyoruz" yazılı pankartla karşıladı. Bakan Arslan, işçilerle tek tek tokalaşarak bu konuda üzerine düşeni yapacağını belirtti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Birlik zamanı, beraberlik zamanı, fabrikada da bu böyle, işçisiyle, çiftçisiyle, idarecisiyle, ilinin yöneticileriyle, milletvekilleriyle el ele birlik ve beraberlik içerisinde çalışırsanız işte sonuç ortada, 3-5 bin ton üretimden, şeker pancarı işleme anlamında söylemiyorum. Şeker üretiminden 15 bin ton şeker üretimine erişebiliyorsunuz. Her sene yüzde 50 artış demek. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu çok daha fazla artacak. Şu anki kapasitemiz düne göre çok iyi ama yarına ilişkin beklentilerimizle kıyaslarsanız düşük. Kars Barajı ve yakında inşallah Koç Köy Barajı bunlar devreye girdiğinde elbette ki sulanabilir arazi artacak. Böylece biz yem bitkiciliği yapıp, oradan Kars'ın tarımını hayvancılığını geliştirebileceğimiz gibi daha fazla şeker pancarı ekebilme, dolayısıyla fabrikamızı yeteri kadar çalıştırabilme, hatta kapasitesinin üzerinde çalıştırabilme şansına sahip olabileceğiz. Onunla ilgili hiç şüpheniz olmasın ki, gerek ildeki paydaşlarımız, gerek iki milletvekili olarak biz Ankara'da gerekli takipleri yapıyoruz. Bununla ilgili hemşehrilerimiz emin olsunlar" dedi.

"Bugün de dış güçler durmuyorlar, Türkiye'yi karıştırabilmek için olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar"

Bin yıldır bu coğrafyada birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerini belirten Bakan Arslan, "Biz birbirimiz tamamlarsak, istediğimiz hedefe erişir, istediğimiz sonucu alırız. Bu cümle önemli, Kars'ta da birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Bin yıldır bu coğrafyada, bu bölgede birlik, beraberlik içerisinde hem ilin büyümesine, hem de ülkenin büyümesine hizmet etmişiz. Bu lafı ülke geneline taşıyalım. 780 bin kilometrekarede 80 milyonun kardeşliği önemli, biriliği önemli, beraberliği önemli, 15 Temmuz bizim için çok talihsiz bir gündü. Keşke yaşanmasaydı. Keşke o aşamaya gelmeseydi. Buna hiç şüphe yok. Ama 15 Temmuz bir başka şeyi gösterdi. 80 milyonun birlik içerisinde, beraberlik içerisinde dinine, diline, etnik yapısına, kökenine bakmadan millet olma şuuruyla hep beraber meydanlara indiği, hainlere ve dünyaya ders verdiği bir gündü. İşte ecdattan o ruhla o gün tekrar millet olmanın ne demek olduğunu herkese ve herkese, tabiri caizse 7 düvele ispat ettik. Bugün de hainler durmuyorlar. Bugün de dış güçler durmuyorlar. Bugün de Türkiye'yi karıştırabilmek, Türkiye'nin etrafındaki yangını çok daha körükleyerek Türkiye'ye sıçratmak adına olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar. İşte orada da o milletimizin birliği, beraberliği, silahlı kuvvetleriyle, emniyetiyle, güvenlik güçleriyle, köy korucularıyla, güvenlik korucularıyla daha da önemlisi, milletiyle omuz omuza duruşu Allah'ın izniyle Türkiye'nin ileriye gidişini hiçbir zaman akamete uğratmadan bu yürüyüş devam edecek" diye konuştu.

Kars Şeker Fabrikasının pancar alım kampanyası programında sırasıyla Fabrika Müdürü İbrahim Yıldız, Milletvekili Selahattin Beyribey ve Vali Rahmi Doğan da konuşma yaptı.

Dualarla açılışı yapılan programda pancar tesellümü yapan ilk 3 üreticiye Bakan Arslan, Vali Doğan ve Milletvekili Beyribey, çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Arslan, programın ardından partisinin Kağızman İlçe Başkanlığı kongresine katılmak üzere Kağızman'a hareket etti.

Bakan Arslan, Şeker Fabrikasının 24. Pancar Alım Kampanya Törenine katıldı

Bakan Arslan, Şeker Fabrikasının 24. Pancar Alım Kampanya Törenine katıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.