Bakan Kurum’dan, İmar Barışı’nda Son Gün Uyarısı

Bakan Kurum’dan, İmar Barışı’nda Son Gün Uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı için son başvuru tarihinin 1 gün sonra olduğunu, 15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresinin tamamlandığını herhangi bir uzatmanın şu an için söz konusu olmadığını açıkladı. Türkiye Belediy

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı için son başvuru tarihinin 1 gün sonra olduğunu, 15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresinin tamamlandığını herhangi bir uzatmanın şu an için söz konusu olmadığını açıkladı.
Türkiye Belediyeler Birliğinin Meclis Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soru üzerine, “İmar barışı vatandaşımızın mülkiyet problemlerini yine elektrik, su, doğal gazla alakalı alamadıkları hizmetleri almaları açısından yapılmış bir düzenleme ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış yapılarımızı ilgilendiriyor. Başvurumuzu biliyorsunuz daha önce gelen talepler doğrultusunda iki kez uzattık. Son başvuru tarihimiz 1 gün sonra. 15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil” dedi.
“10 MİLYON KİŞİ İMAR BARIŞINDAN FAYDALANDI”
Bu süreçte imar barışından yaklaşık 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığına işaret eden Bakan Kurum, en çok başvuru gelen illeri ise şöyle sıraladı:
“En fazla başvuru gelen iller arasında İstanbul 1 milyon 747 bin başvuruyla, İzmir 811 bin 452 başvuruyla Ankara da 469 bin başvuruyla üçüncü sırada yer alıyor.”
Bakan Kurum, başvuruların bitmesine müteakip ödeme süresinin 30 Haziran’da tamamlandığını hatırlatarak, “Bu süreçten vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde faydalandığını görüyoruz. Bizleri de bu memnun ediyor. Tabii kaçak yapılara da izin vermeyeceğimizi, tespit ettiğimiz kaçak yapıların yıkımını belediye başkanlarımızla valilerimizle birlikte yapacağımızı buradan tekrar ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
“19 MİLYAR 300 MİLYON LİRA GELİR ELDE EDİLDİ”
Şu an için yatırılan bedelin yaklaşık 19 milyar 300 milyon lira olduğunu ve düzenlemeden vatandaşın yüzde 90 oranında faydalandığını kaydeden Kurum, “Tabii bunun ikinci aşamaları var. Artık bundan sonrası kat mülkiyetine geçecekler. Burada da vatandaşımızın mağduriyetini engellemek adına Mecliste gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. İkinci aşamada kat mülkiyetine geçip artık buraları teminat, ipotek gösterebilecek bir sürece girmiş olacaklar. Vatandaşımızın bu süreçten oldukça memnun olduğunu görüyoruz” dedi..
“KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK”
Bu süreçte kaçak yapılara da geçit verilmeyeceğini belirten Kurum, “En son Rize Fırtına Vadisi’nde 21 binanın tespiti yapıldı ve binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. Tüm Türkiye genelinde değişik illerde 2 binin üzerinde kaçak yapı tespit ettik. Bu kaçak yapıların tespiti tamamlandı, tebligatları yapılıyor. Ve aynı Fırtına Vadisi yine Ordu’daki, Rize’deki, Trabzon’daki yaylalardaki yıkımlar gibi bizim doğamızı tarihimizi bozacak ve 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış yapılara ilişkin de bu kararlı duruşumu tüm illerimizde sergileyeceğiz.” diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.