Bakan Pekcan Duyurdu! Japonya İle Görüşmeler Hızlandı

Bakan Pekcan Duyurdu! Japonya İle Görüşmeler Hızlandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Japonya’nın Tsukuba şehrinde gerçekleşen G20 Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanları toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) imzalanması halinde Türki

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Japonya’nın Tsukuba şehrinde gerçekleşen G20 Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanları toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) imzalanması halinde Türkiye global ölçekte üretim yapan Japon firmalarının değer zincirlerinde yer almış olacağını bildirdi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 4,6 milyar dolar olduğunu ve hedef pazarlardan Japonya ile ticareti dengeli bir şekilde arttırmak istediklerini ifade eden Pekcan, Japonya ile özellikle Serbest Ticaret Anlaşması (STA) üzerinde çalıştıklarını ve son zamanlarda bu çalışmaların daha da yoğunlaştığını bildirdi.
Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroshige Seko ile Davos Zirvesinde bir araya geldiklerini, Paris’te gerçekleştirilen İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) toplantılarında da görüştüklerini ifade eden Pekcan, ayrıca teknik delegasyonun 21-24 Mayısta Japon heyetiyle bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.
Heyetlerin 17 Haziranda tekrar bir araya geleceğini söyleyen Pekcan, “(STA) görüşmelerinde her ülkenin hassas olduğu noktalar bulunuyor. Siz kendi ülkeniz için en iyisini istiyorsunuz, karşı taraf da kendi ülkesi için en iyisini istiyor. Dolayısıyla ortak bir noktada adım adım ilerliyoruz ama çok sıkı takip ediyoruz. Serbest Ticaret Anlaşması, Türk ve Japon firmalarının Türkiye’de ve Japonya’da daha fazla yatırım yapmalarını ve her iki ülkenin ürünlerinin daha rahat pazar bulmasını sağlayacak. (STA) imzalanması halinde Türkiye global ölçekte üretim yapan Japon firmalarının değer zincirlerinde yer almış olacak.“ dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.