Bakan Sarıeroğlu: “İşsizler için en kısa zamanda en iyi iş için çalışma yapacağız”

Bakan Sarıeroğlu: “İşsizler için en kısa zamanda en iyi iş için çalışma yapacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşsizler için en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda çalışma yapmış...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşsizler için en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda çalışma yapmış ve imkan oluşturmuş olacağız. İşsizlerimize nerede ve nasıl doğru iş bulabilecekleri konusunda yönlendirmeyi gerçekleştireceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR Beyoğlu Hizmet Binası'nda düzenlenen "İş Kulüpleri Projesi" tanıtım projesine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Sarıeroğlu, "İstanbul'dan başlayan aslında tüm Türkiye'ye dalga dalga İŞKUR'un yeni dönemdeki proaktif çalışmalarını ortaya koyacağız. İŞKUR çok çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdürüyor. Sürdürdüğü faaliyetlerle de 2017 yılının ilk 8 ayında iş bulma kapsamında, bugüne kadar ki en yüksek performans oranlarına ulaşmış durumdadır. 716 bin 858 kişiye 2017 yılının ilk 8 ayında iş bulma konusunda İŞKUR'umuzun desteği olmuş. Aynı dönemde yine 640 bin vatandaşımıza iş ve meslek danışmanlığı yönlendirme konusunda hizmet sunulmuş durumdadır. Yine işverenlerimize 401 bin iş yeri ziyaretiyle çalışmalarında katkı sağlamak için tüm Türkiye'de İŞKUR personelimiz çalışmalarını yürütüyor. İŞKUR faaliyetlerimizi sadece hizmet noktalarımızda ve İl Müdürlüklerimizde sınırlı tutmuyoruz. Belediyelerimiz, Valiliklerimiz ve üniversitelerimizde bizden talep edilen her yerde personelimizle birlikte çalışmalarımızı yaygınlaştırmak için büyük çaba içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızı da yine önümüzdeki dönemde sürdüreceğiz" diye konuştu.

"İşsizler için en kısa zamanda en iyi iş için çalışma yapacağız"

Bakan Jülide Sarıeroğlu, "Bugün açacağımız iş kulübümüzle birlikte tek tip hizmet anlayışını daha da çeşitlendirme yolunda önemli bir adım atmış oluyoruz. Özellikle dezavantajlı gruplarımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik yeni bir hizmet modeli ortaya koyuyoruz. Kadınlar, gençler, roman vatandaşlarımız, uzun süreli işsizlerimiz ve engellilerimiz yine sosyal yardım alan kesimlerimizin iş arama motivasyonunu yükseltmek, iş arama yöntemlerine destek vermek için etkin aktif bir program olacak. Yapacağımız çalışmalarla işsizlere iş arama motivasyonunun kazandıracağız. Dezavantajlı grupların istihdama katılımını sağlamış olacağız. İşsizler en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda çalışma yapmış ve imkan oluşturmuş olacağız. İşsizlerimize nerede ve nasıl doğru iş bulabilecekleri konusunda yönlendirmeni gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Bakan Sarıeroğlu, hizmet binasını gezerek, yetkililerde bilgi aldı. Ardından da iş aramaya ve danışmanlık hizmeti almaya gelenlerle sohbet etti.

Bakan Sarıeroğlu: “İşsizler için en kısa zamanda en iyi iş için çalışma yapacağız”

Bakan Sarıeroğlu: “İşsizler için en kısa zamanda en iyi iş için çalışma yapacağız”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.