Bakan Selçuk “Okullar Kapanacak Mı” Sorusuna Yanıt Verdi

Bakan Selçuk “Okullar Kapanacak Mı” Sorusuna Yanıt Verdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, “Vaka sayısı artarsa ne olacak” sorusuna, karar konusunda İl Hıfzısıhha kurullarını işaret ederek, “Beklentimiz çocukların ‘gittin geldin, açıldı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, “Vaka sayısı artarsa ne olacak” sorusuna, karar konusunda İl Hıfzısıhha kurullarını işaret ederek, “Beklentimiz çocukların ‘gittin geldin, açıldı kapandı’ şeklinde değişikliklere maruz kalmaması” diye konuştu. 

Türkiye genelinde özellikle büyükşehirlerde vaka sayılarında artış gözlenirken MEB Bakanı Ziya Selçuk, okulların durumu hakkında temkinli konuştu. Şu anda yerinde karar sürecinin işlediğine işaret eden Bakan Selçuk, “Okullar hava durumuna bakıp, ‘Bugün açalım, yarın kapatalım’ biçiminde kurumlar değildir. Okullar sosyal hayatın devamını sağlayan kurumlardır ve geçişkenlik içerirler. Bu nedenle valilikler şehirlerindeki il Hıfzısıhha kurullarıyla beraber yapılan istişarelerde duruma soğuk olarak bakarak yerel kararlar alabilirler. Bakanlık olarak beklentilerimiz okulların ‘gittin geldin, açıldı kapandı’ şeklindeki değişikliklere maruz kalmamasıdır” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.