Bakan Tekin’den Öğretmenlere Alan Değişikliği Müjdesi!

Bakan Tekin’den Öğretmenlere Alan Değişikliği Müjdesi!

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere sevindirici bir haberle “Alan Değişikliği” müjdesi verdi. Bakan Yusuf Tekin, “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında yapılan istişareler sonucunda öğretmenlerin “Alan...

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere sevindirici bir haberle “Alan Değişikliği” müjdesi verdi.

Bakan Yusuf Tekin, “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında yapılan istişareler sonucunda öğretmenlerin “Alan değişikliği” talebini değerlendirdi. Bakan Tekin, bu konuda bir açıklama yaparak, “Öğretmenlerimizin ‘Alan Değişikliği’ taleplerini karşılamak için harekete geçtik. 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden başvurular alınacak, atama işlemleri ise 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.” dedi.

Bakan Tekin, istişare kültürüyle şekillenen yönetim anlayışlarının öğretmenlerin daha mutlu bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla alan değişikliği imkânı tanıdıklarını ifade etti. Öğretmenlere müjde veren Bakan, bu uygulamanın Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri destekleme ve memnuniyetlerini artırma çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı. 2024 yılı alan değişikliği başvuruları, öğretmenlerin mezuniyet alanlarına göre atanabilecekleri alanlara dair duyurulara dayanacak. Ayrıca, özel eğitim alanına yönelik eğitim programını başarıyla tamamlayan sınıf öğretmenleri de alan değişikliği başvurusu yapabilecekler. Başvurular, 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edilecek, atama işlemleri ise 26 Aralık 2023 tarihinde tamamlanacak. Bu kapsamda ataması gerçekleşen öğretmenlerin göreve başlama ve ayrılma işlemleri yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek. Öğretmenler, bu imkândan yararlanarak kariyerlerinde alan değişikliği yapma fırsatına sahip olacaklar. 2024 yılı alan değişikliği duyurusu için tıklayınız.(Bilim-Sağlık ve Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.