Bakan Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu: 1000 TL nakdi destek ödemeleri başladı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu: 1000 TL nakdi destek ödemeleri başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1.000’er TL nakdi destek ödemelerinin bugün başladığını duyurdu.

İlk destekte olduğu gibi, bu hanelerin hali hazirda Sosyal Yardımlar sisteminde kayıtlı olduğundan herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadığını vurgulayan Selçuk; “1.000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yardımlar da yine bir önceki yardımda olduğu gibi, bulaş riskini azaltmak için evlere götürülerek, elden teslim ediliyor.” dedi.

1.faz 1000’er TL ödemeleri için başvuruların e-devlet üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk: “Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil; hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bunu tek başvuru olarak değerlendireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Bakan Selçuk, 3. Faz kapsamındaki ödemelere ilişkin tarihleri ayrıca açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

1000 TL sosyal yardım parası sorgulama ekranı gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Sosyal yardım ödemlerinin 2.ve3.faz ödemelerinin olacağı açıklandı.İlk sosyal yardım ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine dağıtıldı. Peki sosyal yardım ödeme başvuruları nasıl yapılır?

1000 TL yardım başvurusu e-Devlet sorgulama ekranı! Sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMA

e-Devlet sistemi üzerinden Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2.FAZ ÖDEMELER İÇİN BAŞVURU YAPILMALI MI?

2. fazda, halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1000 liralık destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1000'er lira nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek."

3. FAZ ÖDEMELERİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Bakan Selçuk, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.