Bakandan Dijital Açıklama Geldi

Bakandan Dijital Açıklama Geldi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Dijital bir çağda yaşamak eşi benzeri olmayan fırsatları ve zorlukları da beraberinde getirmektedir” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Uluslararas

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Dijital bir çağda yaşamak eşi benzeri olmayan fırsatları ve zorlukları da beraberinde getirmektedir” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) İsviçre’nin Cenevre kentinde devam eden 108. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda konuştu. “Daha Aydınlık Bir Gelecek için Çalışma” başlıklı Küresel Komisyon Raporu’ndan ötürü tebriklerini sunan Bakan Selçuk, bu raporun ve Yüzyıl Beyannamesi’nin sonraki nesillerin çalışma hayatını şekillendirmede önemli bir sıçrama tahtası olacağına inandığını söyledi. Selçuk, kısa bir süre önce ilgili tüm paydaşların katılımıyla işin geleceğini tartışmak üzere Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Çalışma Meclisi’ni topladıklarını belirtti.

“DİJİTAL BECERİLERE YATIRIM YAPMALIYIZ”

Küresel ekonominin yeni bir çağa doğru ilerlediğini vurgulayan Bakan Selçuk konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Dijital bir çağda yaşamak eşi benzeri olmayan fırsatları ve zorlukları da beraberinde getirmektedir. Teknolojik dönüşümler yeni işler için pek çok fırsat yaratırken, insan gücüne olan ihtiyacı da azaltabilmektedir. Otomasyon sebebiyle bugün var olan işlerin yüzde 14’ünün ortadan kalkma riski olduğu tahmin edilmektedir. Kas gücünden beyin gücüne yumuşak bir geçiş sağlamak için insan-merkezli politikalar geliştirmeye odaklanmalıyız. Bu nedenle geleneksel eğitim yöntemlerini zenginleştirmek için dijital ve sosyal becerilere yatırım yapmamız gerekmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.