Bakanlar Soylu ve Bak, Yüksekova’da

Bakanlar Soylu ve Bak, Yüksekova’da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye yaptırılan Gençlik Merkezi'nin...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye yaptırılan Gençlik Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye yaptırılan Gençlik Merkezi açılış töreni ve çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldikleri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanında Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Bakanlar Soylu, Bak ve beraberindekiler daha sonra Yüksekova Gençlik ve Spor Merkezi açılış töreninin yapılacağı alana geçti.

Yapılan konuşmalarına ardından kürsüye çıkan Bakan Bak, Yüksekova'da olmaktan, gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Gençlerin ülke çapında ve uluslararası alandaki başarılarını takip ettiğini ifade eden Bakan Bak, "Spor ortak bir dil. Sporun olmazsa olmazı da tesislerle ülkemizi donatmak. Biz çok şanslı bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız sporun içinden geliyor. Sporcu olarak hem yönetici olarak Türk sporuna başbakanlığı döneminde kazandırdığı binlerce tesisle ülkenin her yerini donatıyor. Türkiye çapında 280 gençlik merkezi var. Burada spor salonlarımız var. Müzik alanlarımız, kütüphanelerimiz var. Buraya gelen gençlerimiz sporla, kültürle sanatla bilimle tanışıyor. Geleceğe doğru adımlar atıyor. Biz sizlere bu potansiyele karşı üzerimize düşen görevi talep edilen yatırımı gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bölgenin gençlerine buraya yakışır kayak merkezi kazandıracağız. Bir de 2014 yılında yapılan spor salonu var. Şimdi bu gençleri biz nerelere göndereceğiz. Salonlara göndereceğiz, gençlik merkezlerine, okullara göndereceğiz, başka yerlere göndermeyeceğiz. Öğretmenlere velilere büyük görev düşüyor. Buraları dolduralım. Gençlik merkezilerini, kayak merkezlerine götürelim, gençlerimizi yetiştirelim. İçlerinde Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda şampiyonlar çıkacak. Bunlar için devletimiz hazır. Bir ay sonra Hakkari'de spor komplekslerimizin açılışını yapacağız. Bütün bunların talimatını hükümetimiz Başkanımız, Cumhurbaşkanımız verdi. Doğu ve Güneydoğu'da yüzlerce tesis yapıyoruz. Bakanlığımın ilk günlerinde haber okudum. Hakkari'de Yunus'la Barış iki genç. Bir meyve kasasını kırıyor onu pota yapıyorlar ve duvara bağlıyorlar. Onu gördüm. Spor aşkını gösteriyor. Onlar buradalar. Belki de gelecekte büyük bir basketbolcu olacak. İçindeki spor aşkı çok güzel. Burada çok değerli sporcular yetişecektir" dedi.

"Birilerinin yaktığı salonları biz yeniden yapacağız"

Güreş federasyonu başkanlığı yaptığını da anımsatan Bakan Bak, "O zaman Siirt'e gitmiştim. Orada bir güreş hocası vardı. "Başkanım salon yap" dedi. "Orayı çocuklarla doldurayım" dedi. Federasyon başkanı seçildikten sonra oraya salon yaptık. Malzemeleri gönderdik. Hocamız 2 ay sonra bana resim gönderdi salonda 200'e yakın çocuk ve aileleri vardı. Sporun birleştirici gücü bu. Biz bu salonları dolduracağız. Herkese bu konuda görev düşüyor. Biz böyle güçlüyüz. Birilerinin yaktığı salonları biz yeniden yapacağız. Tekrar yakarlarsa bir daha yapacağız. Biz ülkenin büyümesini gelişmesini istiyoruz. Hakkari'ye gidiyorsun beni de götür oraya gidelim yatırımlar yapalım. Yardımlarda bulunalım gençlerimizle buluşalım dedim. Çok mutlu oldum. Buradaki coşku beni mutlu etti. Sporda da çok iyi yerlere geleceğiz. Gönülleri de yapıyoruz, tesislerimiz gibi. Gönüllere dokunarak bu ülkeyi inşa ediyoruz. Biz gelmeye, himmet etmeye, sizlerle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin biz biriz beraberiz. Ülkemiz için koşmaya devam edeceğiz. Bilimde, kültürde zirveye çıkmaya devam edeceğiz. Sizleri çok seviyoruz. Bu salonları boş bırakmayın. Buralarda kucaklaşın. Sporun birleştirici gücünü hep birlikte yaşayın" şeklinde konuştu.

"Biz hedefleri olan bir milletiz"

Daha sonra kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çok şanslısınız. Ben de çok şanslıyım. Bir gün bakanımızı buradan telefonla aradık. İnanın her gün Hakkari'ye nasıl geliriz diye fırsat bulup planlama yapalım diye. Merkezin açılmasını temin edebilmek, sizlerle kucaklaşabilmek için müşahede içinde olduk. İçişleri Bakanı gelir gider ama Gençlik ve Spor Bakanı geldiğinde gençlik merkezi, spor salonları hizmetleriyle gelir. Hakkari ve Yüksekova'ya yakışır kayak merkezleriyle gelir. 18 Eylül Pazartesi günü okulların açılışı sağlandı. Batman Kozluk'a gittik. Şenay Aybüke kardeşimin, 22 yaşında sizin gibi herkesin kıymet verdiği kardeşlerimize, gençlerimize eğitim verebilmek, onu yarınlara hazırlayabilmek, dünyayı anlatabilmek, Türkiye'nin zenginliklerini, nereden geldiğimiz ve nereye gideceğimizi anlatabilmek için annesini babasını bırakarak Kozluk'a gelen ve orada şehit olan öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın okulunu açtık. Görev icabı birçok hizmet akdini yerine getirebilmek için geziler yapıyoruz. Oradan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıyla dönerken belki Bakanlık olarak yaptığımız en önemli adımlardan biri olarak değerlendirdik. Kıymetli öğretmenimiz adına yeni öğretim yılı onun okulunda açtık. Onlara öğrencilere umutla, sevgiyle, gönlümüzden geçen güzelliklerle ve iyiliklerle seslendik. Onlara bizde sizler gibi bu sıralardan geçerek geldik" dedi.

"Biz 300-400 yıl önce seçilmiş, bunlar devleti yönetecek diye aileleri mimlenmiş sonra bu ülkenin yönetimine gelmiş insanlar değiliz" diyen Bakan Soylu, "Bizler de haksızlığa uğradık. Ama küsmedik. Mahallemize, ailemize, ülkemize, bize bir harf öğreten için bazen kızan öğretmenimize küsmedik. Mücadele ettik, bu topraklar bizim diye. Onlara şimdi huzurunuzdayız dedik. Benim ülkem fırsatlar ülkesidir dedik. Yarın bizim yerimizde sizler olacaksınız, öğretmen, doktor, mühendis, ay yıldızlı bayrağa uluslararası alanda spor aktivitelerinde değil, bir bilim adamı olarak, yönettiğimiz şirketin ürünlerini satarak layık olacaksınız. Biz size hizmetkarız. Erdoğan'ın çizgisi yolu odur, milletine hizmetkar olmak. Bu memleketi hep birlikte böyle kalkındıracağız. Biz hedefleri olan bir milletiz. İnsanımızı daha sağlam yetiştireceğiz, okulda iyi eğitim vereceğiz, üniversitelerimizde geleceği hazırlayacağız. Spor tesislerimizde onların zihnini bedeninin umutlarının diri olabilmesi için teker teker yatırımları ortaya koyacağız. Bu sadece bir numune. Bizi ekonomimizi, paramızı çarçur etmek isteyenlere fırsat vermeden yatırımlarımızla yarınlara adım atacağız. Kanalizasyon, sıcak asfalt, su, ilkleri gerçekleştiriyoruz. Burada ve bundan onur duyuyoruz. Size hizmet etmek, sizin hayat standardınızı yükselmek, burayı dünyayla bütünleştirmek temel hedeflerimizden biri. Hedeflerimiz var. Biraz önce Yüksekova havalimanına indik. Kütüphanelerimizin, okullarımızın, yatırımlarımızın hangi hizmetleri sunduğunu biliyoruz. Birileri yıkmak için, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak için, evlatlarımızı doktor, hemşire öğretmen olmasın anne babasının elini öpmesin, kardeşliği büyütmesinler diye çaba gösterenlere karşı sizler doktor, hemşire mühendis olacaksınız, hizmet bayrağını sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde anlatacaksınız. Dünyaya insanlığın ne olduğunu anlatmaya çalışacaksınız. Yüksekova daha güzel günler sizi bekliyor. Daha güzel yatırımlar sizi bekliyor. Daha güzel hizmetler ve daha huzurlu günler, refah içinde günler ve kardeşlik içinde günler sizleri bekliyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gençlik merkezinin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Bakanlar Soylu ve Bak, Yüksekova’da

Bakanlar Soylu ve Bak, Yüksekova’da

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.