Balâ Afşar Köyü

Balâ Afşar Köyü

Afşar Köyü Haberleri, Balâ Afşar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Afşar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Afşar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Balâ Afşar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Afşar köyü son dakika gelişmeleri, Afşar köyüne özgü yemekler, Balâ Afşar köyünün tarihi, Afşar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Afşar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Afşar, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Afşar Köyü Resimleri ve Afşar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balâ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Balâ Ankara Arası Kaç Km? Balâ Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Balâ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Balâ Afşar Köyünde doğan biri var mı? Balâ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Afşar, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kökeni Oğuzların 24 boyundan biri olan Afşarlardan gelmektedir.Aslen zorunlu iskan sonucu 1830-1841' lerde Kayseri'den kopup şimdiki yerlerine gelmedir.2014 yılına kadar belde (kasaba) belediyesi iken, 2014 yerel seçimleri ile birlikte ilçe belediyesine, mahalle olarak bağlanmıştır.Avşar Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.İlçe merkezine 15 kilometre mesafededir. Konya-Ankara karayoluna uzaklığı 25 km, buradan il merkezine uzaklığı 75 km'dir.

Örf ve adetlere bağlı olup köy odaları vardır. Düğün, cenaze ve bayram yemekleri halen bu odalarda yenmektedir. Kasaba halkı tarafından iki bayram arasında ölmüş kişlerin yakınları odalarda, bayramın ilk günü ziyaret eilerek kuran okutulur ve başsağlığı dilenir. Bu ziyaret sebebi ile kasaba halkının tamamı birbirini görmüş ve bayramlaşmış olur.Kasaba 2005 ve 2007 depremlerinde büyük zarar görmüş iki yıldır süren kuraklık sebebi ile büyük sıkıntılara girmiştir.Afşar Halkı kanunlara ve birbirlerine karşı saygılı bir halk olup bu yoğun nüfusa rağmen ufak bir olay bile olmamaktadır.

Halk çok misafirperver olup yabancılar aç ve açıkta kalmaz. Çünkü odalarda misafir edilip yiyecek ve yatacak ihtiyaçları karşılanır. Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında "DUTDEDE Türbesi" ziyaret edilerek kurbanlar kesilir. Yağmur az olursa yağmur duası, yağmur çok olursa şükür duası yapılarak 3000-4000 kişi ağırlanır.Afşar halkının özelliğinden,midir bilinmez dayanışma mükemmel dir. Dügün yapanlara, oğlu askere gidenlere ve cenazesi olanlara, mahalle halkı az da olsa desteğini esirgemez.

İlk koyun sağımının sütü, mahallede görevli bulunan kişilere ve koyunu olmayanlara ikram edilir. Mahallede 17-03-2010 tarih itibarı ile TOKİ tarafından afet konutları projesi yapılmıştır..Yemeklerinden mahalleye has tarhana çorbası meşhurdur.

Kasaba halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Kasaba halkı tarımda; arpa, buğday ve pancar ekiminde bulunurlar. Hayvancılıkta genellikle koyun yetişticiliği gelişmiştir. Sulu tarım yüzölçümü azdır ama genişlemeye müsaittir.Daha önce Afşar Belediyesi'ne bağlı olup sonradan geçici olarak Bala Belediyesi bünyesine geçen özel sektöre ait minibüslerle, mahalleden Bala ve Ankara'ya seferler yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma ihalesi süreci sürmektedir. Henüz EGO otobüsü gitmemektedir.

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.