Balâ Aşağıhacıbekir Köyü

Balâ Aşağıhacıbekir Köyü

Aşağıhacıbekir Köyü Haberleri, Balâ Aşağıhacıbekir Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşağıhacıbekir Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Aşağıhacıbekir Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Balâ Aşağıhacıbekir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıhacıbekir köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıhacıbekir köyüne özgü yemekler, Balâ Aşağıhacıbekir köyünün tarihi, Aşağıhacıbekir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıhacıbekir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıhacıbekir, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıhacıbekir Köyü Resimleri ve Aşağıhacıbekir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balâ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Balâ Ankara Arası Kaç Km? Balâ Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Balâ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Balâ Aşağıhacıbekir Köyünde doğan biri var mı? Balâ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıhacıbekir, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin yüzde 25'inden fazlası yurt dışında ikamet etmektedir.Birçok Doğal güzelliği içinde barındıran bir mahalledir.Doğal mağaraları, Görkemli tepeleri,Çay'ı ve felsefe yapmanıza olanak sağlıyabilecek birçok doğal güzelliği içinde barındırmaktadır.Dünyada ve tarihte önemli bir noktadadır. Yeraltı kaynakları uzun ömürlü ve daha keşfedilmemiştir.

Bir Kürt mahallesidir. Bala'da da bulunan Kürt köylerindendir. Yaklaşık 250 300 yıl önce Urfa Suruç'tan sürgün edilen bir topluluktur ve çevre köylerinde de bu topluluklara örnek birçok Kürt Köyü vardır.Ankara iline 97 km, Balâ ilçesine 22 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin yerlisinin ekonomisi Tarım ve Hayvancılıktır. Aşagıhacıbekirli olup da mahallenin dışında ikamet edenler ise Konfeksiyon ve Kuaför mesleği başta olmak üzere Avukat,Mühendis,Öğretmen, Basın mensubu, Paşa, vb. Mesleklerde Önemli başarılara imza atmışlardır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. taşımalı eğitim yapılır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır kısmen de olsa. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol şose görünümlü asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Kireç taşı, Altın, Petrol ve birçok kaynagı ham olarak içinde barındırır ve Cesur yatırımcılarını hala beklemektedir.

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.