Banaz Ahat Köyü

Banaz Ahat Köyü

Ahat Köyü haberleri, Banaz Ahat köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ahat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Ahat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Ahat Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ahat Köyü son dakika gelişmeleri, Ahat Köyü ne özgü yemekler, Banaz Ahat Köyü nün tarihi, Ahat Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ahat Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ahat Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ahat Köyü Resimleri ve Ahat Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Ahat Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ahat, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köy sınırları içerisinde yer alan Asar mevkisinde Roma dönemindeki adı Akmonya olan antik yerleşim bulunmaktadır.

16. ve 17. yüzyıl Osmanlı kayıtlarında yerleşimden bahsedilmemektedir. 1834, 1836 ve 1838 yılı Tevzi Defterlerinde "Ahad" adıyla anılan yerleşim, Banaz nahiyesine bağlı büyük bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 ile 1907-1908 yıllarında köyde 100 hane bulunmaktaydı.

Uşak iline 41 km, Banaz ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi hayvancılık ve tarıma dayalıdır. Küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği köy ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Köyden yurtdışına çalışmaya giden işçilerin çok olması da köyün ekonomisine ve gelişimine olumlu katkı sağlamaktadır.

Köyde ilköğretim okulu var ve faal durumdadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde sağlık ocağı ile PTT acentesi bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.