Banaz Büyükoturak Köyü

Banaz Büyükoturak Köyü

Büyükoturak Köyü haberleri, Banaz Büyükoturak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükoturak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Büyükoturak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Büyükoturak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükoturak Köyü son dakika gelişmeleri, Büyükoturak Köyü ne özgü yemekler, Banaz Büyükoturak Köyü nün tarihi, Büyükoturak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükoturak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükoturak Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükoturak Köyü Resimleri ve Büyükoturak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Büyükoturak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükoturak, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köy sınırlarında, İstasyon Mahallesi civarında bulunan höyükde Tunç Çağı' ndan Roma dönemine kadar uzanan tarihlere ait eserlerin bulunması antik çağlardan itibaren bölgenin yerleşime açık olduğunu göstermektedir. Ayrıca Kozviran Mahallesi Manastır mevkisi de arkeolojik bir alandır.

Osmanlı dönemine ait 16. yüzyıl tahrir defterinde Banaz nahiyesine bağlı, sipahi çiftliklerinin bulunduğu Oturak köyünden bahsedilmektedir. Köyün adının Oturak adındaki Türkmen cemaatinden geldiği düşünülmektedir[1]. Yerleşimden 1834, 1836 ve 1838 yılı Tevzi Defterlerinde, "Oturak-ı Kebir" adıyla Banaz nahiyesine bağlı büyük bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 ve 1907-1908 yıllarında köyde 187 hane bulunmaktaydı[2].

1957 yılında İstasyon ve Kozviran mahallelerinin birleşmesiyle olan yerleşime ait Belde Belediyesi 6360 Sayılı Kanun uyarınca 2014 yılında kapatılmıştır.Uşak il merkezine 51 km, Banaz ilçesine 19 km uzaklıktadır. Köy, Uşak-Afyonkarahisar-Kütahya illerinin sınırının kesiştiği bölgede yer almaktadır. Afyon-İzmir demiryolu köyün sınırlarından geçmektedir. Köy doğuda Dumlupınar, Çiftlik, Karaköse, batıda Düzlüce ve Halaçlar, kuzeyde Yüglük ve güneyde Paşacık köyleri ile çevrilidir. Başkomutanlık Tarihi Milli Parkının bir kısmı (2.856,5 hektar) Banaz ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Banaz-Büyükoturak-Kozviran Göleti ve Yaylası bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak meyvecilik ön plandadır.
Köyde ilköğretim okulu ile ortaokul bulunmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde, Aile Sağlığı Merkezi, sağlık ocağı,PTT acentesi ile halk kütüphanesi bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.