Banaz Corum Köyü

Banaz Corum Köyü

Corum Köyü haberleri, Banaz Corum köyü güncel son dakika gelişmeleri, Corum köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Corum köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Corum Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Corum Köyü son dakika gelişmeleri, Corum Köyü ne özgü yemekler, Banaz Corum Köyü nün tarihi, Corum Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Corum Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Corum Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Corum Köyü Resimleri ve Corum Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Corum Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Corum, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Yerleşimden 16. yüzyıl tahrir defterlerinde "Corum pınarı" olarak bahsedilmektedir. II. Bayezid döneminde 10 hane, 1520 yılında 24 hane bulunan köyde 1570 senesinde 44 hane bulunduğu kaydedilmiştir[1]. Yerleşimden 1834, 1836 ve 1838 yılı Tevzi Defterlerinde, Banaz nahiyesine bağlı küçük bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 yıllarında 76 hanenin bulunduğu köyde 1907-1908 yıllarında 38 hane bulunmaktaydı[2].
Uşak il merkezine 48 km, Banaz ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Paşacık, batısında Kaplangı, kuzeyinde Yenice, güneyinde Düzlüce köyleri bulunmaktadır. Köy içerisinden Yayla deresi geçmektedir. Yayla deresinin yukarısında hayvan içme suyu göleti bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Hayvancılık faaliyeti olarak küçükbaş hayvancılık ön plandadır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, yulaf ve nohut yetiştirilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Anaokulu ve 1,2,3, sınıflar faal ancak diğer sınıflar faal olmadığından taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köyde ayrıca sağlık evi, PTT acentesi, internet,içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.