Banaz Gedikler Köyü

Banaz Gedikler Köyü

Gedikler Köyü haberleri, Banaz Gedikler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gedikler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Gedikler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Gedikler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gedikler Köyü son dakika gelişmeleri, Gedikler Köyü ne özgü yemekler, Banaz Gedikler Köyü nün tarihi, Gedikler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gedikler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gedikler Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gedikler Köyü Resimleri ve Gedikler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Gedikler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gedikler, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuruluş tarihi hakkında bilgi bulunmamaktadır. 16. ve 17. yüzyıl Osmanlı kayıtlarında bahsedilmeyen köyden 1834, 1836, 1838 ve 1839 yılı Tevzi Defterlerinde, Banaz nahiyesine bağlı orta büyüklükte bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 ile 1907-1908 yılı kayıtlarında köyde 35 hane bulunmaktaydı[1].
Uşak iline 25 km, Banaz ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Güllüçam, batısında Derbent, güneyinde Öksüz köyü, kuzeyinde Kızılcaören köyleri bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, haşhaş, nohut ve pancar yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde içme suyu şebekesi vardır. Köyde kanalizasyon şebekesi, sağlık ocağı ile PTT acentesi bulunmamaktadır. Köyün ilçeyle ulaşımı asfalt yolla sağlanmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.