Banaz Karaköse Köyü

Banaz Karaköse Köyü

Karaköse Köyü haberleri, Banaz Karaköse köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaköse köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Karaköse köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Karaköse Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaköse Köyü son dakika gelişmeleri, Karaköse Köyü ne özgü yemekler, Banaz Karaköse Köyü nün tarihi, Karaköse Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaköse Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaköse Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaköse Köyü Resimleri ve Karaköse Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Karaköse Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaköse, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuruluş tarihi hakkında bilgi bulunmamaktadır. Yerleşimden 1834, 1836, 1838 ve 1839 yılı Tevzi Defterlerinde, Banaz nahiyesine bağlı orta büyüklükte bir köy olarak bahsedilmektedir.
Rivayete göre köyün önceki yerleşim yerinin yol üzeri olmasından dolayı eşkıyalarca baskınlar ve yağma yapılması sonucu köy ahalisinden ilk olarak “Karaköse” lakabında ki bir kişinin şimdi köyün bulunduğu ormanlık ve biraz daha gözden uzak olan yere yerleşmiş ve kişinin lakabına istinaden köye bu ad verilmiştir. Köyün önceki yerleşim yerinin, günümüzdeki köyün 3 km doğusundaki, ören denilen yerde olduğu bilinmektedir.
Uşak iline 61 km, Banaz ilçesine 30 km uzaklıktadır. Karaköse'nin doğusu Afyon'un Sinan Paşa ilçesine bağlı Elvan Paşa ve Çalışlar köyü, batısında Paşacık köyü, kuzeyinde Çiftlik köyü, güneyinde Balcıdamı köyü vardır.
Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışın kar yağışı yoğun olarak görülmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyden yurt dışında çalışmaya giden işçi sayısı yüksek olup, bu durum köy ekonomisine de olumlu katkı sağlamaktadır. Tarımsal faaliyet olarak en fazla buğday, arpa, nohut, mısır ve yulaf üretilmektedir. Köyde hayvancılık gelişmiş olup, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır. Köyde sağlık evi bulunmakta ancak faal değildir. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.