Banaz Kızılcaören Köyü Resimleri

Banaz Kızılcaören Köyü Resimleri

Kızılcaören Köyü haberleri, Banaz Kızılcaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılcaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kızılcaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Kızılcaören Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılcaören Köyü son dakika gelişmeleri, Kızılcaören Köyü ne özgü yemekler, Banaz Kızılcaören Köyü nün tarihi, Kızılcaören Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılcaören Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılcaören Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılcaören Köyü Resimleri ve Kızılcaören Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Kızılcaören Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılcaören, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı "Kızılcaviran"'dır. II. Bayezid dönemi tahrir defterlerinde köyde 29 hane, 1520 tahririnde 23 hane, 1570 tahririnde de köyde 21 hane bulunmaktaydı.[1]
Uşak iline 33 km, Banaz ilçesine 3 km uzaklıktadır. Kızılcaören köyünün güneydoğusunda Güllüçam köyü, batısında Derbent köyü, güneybatısında Gedikler köyü, kuzeydoğusunda Kuşdemir köyü bulunmaktadır
İç Batı Anadolu geçiş ikliminin karakteristik özellikleri görülür.
Köyün geçim kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak arpa, buğday, nohut ve haşhaş yetiştirilmektedir. Son yıllarda solucan gübresi üretimi de yaygınlaşmaya başlamıştır.
Köyde ilkokul mevcut olup, okul faal durumdadır. Ortaokul ve lise eğitimi için Banaz'a taşımalı eğitim yapılmaktadır.Köyde içme suyu ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Yolları stabilize ve parke taş döşelidir.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.