Banaz Kızılhisar Köyü

Banaz Kızılhisar Köyü

Kızılhisar Köyü haberleri, Banaz Kızılhisar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılhisar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kızılhisar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Kızılhisar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılhisar Köyü son dakika gelişmeleri, Kızılhisar Köyü ne özgü yemekler, Banaz Kızılhisar Köyü nün tarihi, Kızılhisar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılhisar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılhisar Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılhisar Köyü Resimleri ve Kızılhisar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Kızılhisar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılhisar, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köy sınırlarında bulunan Üzeyir yaylasında her yıl "Bulgaz Dağı Yörük Şenliği" düzenlenmektedir.Köyün günümüzde günümüzdeki yerindeki kuruluşu Germiyanoğulları dönemine uzanmaktadır. Köyün adı 16. yüzyıl Osmanlı tahrir defterlerinde "Kızılca Hisar" olarak geçmektedir. 1520 tahririnde 28 hanenin bulunduğu köyde, 1570 tahririnde 95 hane kayıt edilmiştir[1]. Köy sınırlarında bulunan Üzeyir yaylasında antik yerleşim ve nekropol alanı bulunmaktadır. Köy ismini buraya yerleşen yörük Kızılca cemaatinden almıştır.
Uşak iline 18 km, Banaz ilçesine 12 km uzaklıktadır. Yerleşim Ankara-İzmir yolu üzerinde bulunmaktadır. Kızılhisar’ın doğusunda Derbent köyü, batısında Karlık köyü, kuzeyinde Burhaniye, güneyinde Kızılcasöğüt kasabası yer almaktadır.
Kızılhisar köyünde ılıman karasal iklim görülür. Yazları sıcak ve kurak geçmektedir. Kışları ise çok sert geçmemekle beraber soğuk ve yağışlıdır.
Köyün ekonomisini tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Köyde büyükbaş hayvancılık önemli oranda yapılmaktadır. 2008 yılı verilerine göre köyde 1500 büyükbaş hayvan bulunmaktaydı. Küçükbaş hayvan sayısı oldukça sınırlıdır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, fasulye, nohut, mercimek, haşhaş ve pancar yetiştirilmektedir. Köy halkının bir kısmı Uşak il merkezinde bulunan dokuma fabrikaları ile köy sınırlarında bulunan kazan fabrikasında çalışmaktadır.
Köyde anaokulu, ilköğretimokulu ve ortaokul bulunmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köydeki sağlık evi faal durumdadır. Köyde PTT acentesi da bulunmaktadır. Köyün ilçeyle ulaşımı asfalt yolla sağlanmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.