Banaz Küçükoturak Köyü

Banaz Küçükoturak Köyü

Küçükoturak Köyü haberleri, Banaz Küçükoturak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükoturak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Küçükoturak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Küçükoturak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükoturak Köyü son dakika gelişmeleri, Küçükoturak Köyü ne özgü yemekler, Banaz Küçükoturak Köyü nün tarihi, Küçükoturak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükoturak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükoturak Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükoturak Köyü Resimleri ve Küçükoturak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Küçükoturak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükoturak, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi hakkında bilgiler sınırlıdır. Köy halkının anlattıklarına göre ilk yerleşenler göçebe yörüklerdir. Bu göçebe Yörüklerin Büyükoturak’da yaşayanlarla da akraba oldukları hatta o köyden ayrılan ailelerin bu köyü kurduğu ve bundan dolayı buraya Küçükoturak denildiği rivayet edilmektedir.
16. yüzyıl tahrir defterlerinde Banaz' a bağlı sipahi çiftliklerinin olduğu "Oturak Karyesi" [1] nin bulunması rivayeti doğrular niteliktedir. 1834 yılı tevzi defterlerinde "Oturak-i sağir (Küçük oturak)" adıyla Banaz nahiyesine bağlı müstakil bir köy olarak yerleşimden bahsedilmektedir[2].
Uşak iline 40 km, Banaz ilçesine 9 km uzaklıktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışın kar yağışı yoğun olarak görülmektedir.
Köyün ekonomisinin tamamına yakını tarıma dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak buğday, arpa, fasulye, nohut ve yulaf üretimi ön plandadır. Hayvancılık olarak sınırlı sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır.
Küçükoturak köyüne ilkokul 1962 yılında açılmış ancak kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır.Köyün içme suyu şebekesi mevcut, kanalizasyon şebekesi ise mevcut değildir. Köyde herhangi bir sağlık kurumu ve PTT acentesi bulunmamaktadır. Köyün ilçeyle ulaşımı asfalt yolla sağlanmaktadır. Köy içi ulaşım toprak yolla sağlanmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.