Banaz Öksüz Köyü

Banaz Öksüz Köyü

Öksüz Köyü haberleri, Banaz Öksüz köyü güncel son dakika gelişmeleri, Öksüz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Öksüz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Öksüz Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Öksüz Köyü son dakika gelişmeleri, Öksüz Köyü ne özgü yemekler, Banaz Öksüz Köyü nün tarihi, Öksüz Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Öksüz Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Öksüz Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Öksüz Köyü Resimleri ve Öksüz Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Öksüz Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Öksüz, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde M.Ö. 3000-2000 yılları arası ilk Tunç Çağına tarihlenen höyük bulunmaktadır. Köyün adı Avşar yörüklerinden olan Öksüzler cemaatinden gelmektedir. 1570 yılı Osmanlı tahrir defterinde bu cemaatten bahsedilmektedir. II. Selim dönemi vakıf defterinde, Öksüz köyünde Zaim Mustafa Bey tarafından kendi adına yaptırdığı mescidi ve muallimhanesi vakfının bulunduğu kayıt edilmiştir.
Uşak iline 37 km, Banaz ilçesine 8 km uzaklıktadır. Öksüz köyünün batısında Kızılcasöğüt kasabası, doğusunda Güllüçam köyü, kuzeyinde Kızılcaören ve Gedikler köyü ve güneyinde de Susuz köyü vardır.
Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışın kar yağışı yoğun olarak görülmektedir.
Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve Uşak il merkezinde çalışanlara dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak sulu ve kuru tarım yapılmaktadır. Tarımsal ürünler olarak; şeker pancarı, haşhaş, mısır, nohut, buğday, arpa, yem bitkileri ile sebze ve meyve üretilmektedir. Hayvancılık olarak büyükbaş hayvancılık ön plana çıkmaktadır. Son yıllarda köyde kümes hayvancılığı da yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu bulunmakta ancak kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde sağlık ocağı ve PTT acentesi bulunmamaktadır. Köyün ilçe merkeziyle bağlantısı asfalt yolla sağlanmaktadır. GSM telefon hatlarının hepsi köyde kapsama alanı içindedir.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.