Banaz Yeşilyurt Köyü

Banaz Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt Köyü haberleri, Banaz Yeşilyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Yeşilyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Banaz  Yeşilyurt Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilyurt Köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt Köyü ne özgü yemekler, Banaz Yeşilyurt Köyü nün tarihi, Yeşilyurt Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilyurt Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilyurt Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilyurt Köyü Resimleri ve Yeşilyurt Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz  Yeşilyurt Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilyurt, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemine ait olup, yerleşim "Falos" olarak adlandırılmıştır. II. Bayezid ve 1520 yılı tahrir defterlerinde Banaz nahiyesine bağlı gösterilen köy, 1570 tahririnde Uşak kazasının köylerinden biri olarak görülmektedir. Bu yıllardaki kayıtlara göre köye bağlı Gögez mezrası bulunmaktaydı.
Uşak iline 38 km, Banaz ilçesine 7 km uzaklıktadır. Batısında çam ağaçlarıyla kaplı orman alanı bulunmaktadır. Köyün doğusundan tarım arazileri arasından Banaz Çayı akmaktadır. Ayrıca köyün batısındaki dağlık alandan kaynağını alan ve köy yerleşim yerinin hemen güneyinden akan Yayla deresi bulunmaktadır.
Banaz Ege Bölgesini İç Anadolu’ya bağlayan İç Batı Anadolu eşiğinde önemli bir yol kavşağı üzerinde bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. Ayrıca köyde içme suyu şebekesi vardır. Ancak köyde kanalizasyon şebekesi, sağlık kuruluşu ve PTT acentesi bulunmamaktadır.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.