Bartın Bedil Köyü

Bartın Bedil Köyü

Bedil köyü haberleri, Bedil köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bedil köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bartın köyleri arasında yer alan Bedil köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bedil köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bedil köyü son dakika gelişmeleri, Bedil köyüne özgü yemekler, Bedil köyünün tarihi, Bedil köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bedil köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bedil, Bartın ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Bartın merkezine 22 km uzaklıktadır.

Bedil, 16. yüzyılın ilk yarısında Maraş bölgesinde yaşayan İmanlı Avşarının en önemli koludur. Bedil Avşarından bazı bölükler diğer bazı Avşar obalarıyla birleşerek Yeni-İl’deki Avşar topluluğunu meydana getirmişti. 1690 yılındaki Avusturya Seferine katılan İfraz-ı Dulkadır Türkmenlerinden Bedil Oğlu Hasan Bey, bu obadan idi. Yeni-İl’deki bu Bedil obasının bazı önemli kolları bulunduğu yeri terk ederek Ankara’nın Balâ ilçesinde yerleşmiştir. Burada Mugan Gölü yakınındaki bir yer bu obanın adını taşır. Bir kısmı ise Eskişehir’e doğru gitmiş ve yine bazı kısımları Batı Karadeniz civarına göç etmiştir. Bedil köyü, adını bu obadan almıştır.

(Adnan Menderes KAYA-Avşar Türkmenleri kitabı)

Bedil, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bedil Köyü Resimleri ve Bedil köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bartın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bedil Bartın Arası Kaç Km? Bedil Hava Durumu? Bartın Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bartınlı iseniz Bartın Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bartınlı Ünlüler arasında Merkez Bedil Köyünde doğan biri var mı? Bedil Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.