Bartın Şabankadı Köyü

Bartın Şabankadı Köyü

Şabankadı köyü haberleri, Merkez Şabankadı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şabankadı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bartın köyleri arasında yer alan Şabankadı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Merkez Şabankadı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şabankadı köyü son dakika gelişmeleri, Şabankadı köyüne özgü yemekler, Merkez Şabankadı köyünün tarihi, Şabankadı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şabankadı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şabankadı, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şabankadı Köyü Resimleri ve Şabankadı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Bartın Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Bartın Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bartınlı iseniz Bartın Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bartınlı Ünlüler arasında Merkez Şabankadı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Şabankadı, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün geçmişi çok eskilere dayanmamakla birlikte köye ilk yerleşenler; maden ocaklarının İngiliz ve Fransız himayesi altında olduğu dönemlerde maden ocaklarında çalışıp oradan kaçtıktan sonra, önce Bartın'ın güneyinde ve 44 km uzaklıkta bulunan Hasaknkadı Beldesine, sonra da köyün şu anki yerine yerleşmişlerdir. 

Köy, mevkii olarak Kozcağız-Perşembe-Çaycuma Yolunun 7. kilometresinde kurulmuş olup; doğusunda Uluköy, batısında Bartın'nın sınır köyü Ellibaş, güneyinde Köyyeri köyü ve kuzeyinde köyün ve çevre köylerin tarlalarıyla çevrilmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.