Başarılı çiftçilere sertifika

Başarılı çiftçilere sertifika

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsalın göç vermemesi, yerli üretimin artması ve ürünlerin dünya pazarlarında yer alabilmesi için...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsalın göç vermemesi, yerli üretimin artması ve ürünlerin dünya pazarlarında yer alabilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini, çiftçinin eğitimine önem verdiklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tüm sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe çalışan vatandaşların da refah seviyesinin artması, ürünlerinin dünya pazarlarında yer alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan "İyi tarım uygulamaları" eğitimlerine katılan çiftçilere sertifikaları Uluslararası Gıda Kongresi kapsamında düzenlenen törenle verildi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) törene, Vali İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda gelişen Bursa'nın ve Türkiye'nin gıda alanında da yaptığı çalışmalarla güzel noktaya geldiğini söyledi.

Yerel yönetimlerin artık tüm sektörlerde olduğu gibi gıda ve tarımda da yer aldığını belirten Başkan Altepe, "Özellikle yerli üretimin artması, yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesi konusunda öncülük yapıyoruz. Tüm sektörlere olduğu gibi tarım ve gıda alanına öncelik veriyoruz. Verimli toprakları, çalışkan insanları olan Bursa'da şeftali, incir, armut, sofralık zeytin gibi ürünleriyle dünya pazarlarına hitap ediyoruz. Bizler de üretimin, verimin ve kalitenin artması, dünya pazarlarının beklentisinin karşılanması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Bursa olarak örnek adımlar attıklarını anlatan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın ve tarım şirketinin Türkiye'de bir ilk olduğunu aktardı. Amaçlarının üreticiye daha fazla kazandırmak olduğunu söyleyen Altepe, "Çiftçilerimizin ürünlerinin dünya pazarlarında yer bulmasını istiyoruz. Bu sayede refah seviyesinin de artmasını arzuluyoruz. Kırsalın göç vermemesini istiyoruz. Bu alanda yapılan çalışmalarla Bursa öncü ve örnek şehir seçildi. Amacımız bunları daha iyiye taşımak. Bunun için de köylü ve çiftçilerimizin eğitimine önem veriyoruz. "İyi tarım uygulamaları" dediğimiz eğitimlerde standardın ve kalitenin önemi anlatıldı. Üretimlerini tamamlayan vatandaşlarımıza sertifikalarını veriyoruz" diye konuştu.

Başarılı çiftçilere sertifika

Başarılı çiftçilere sertifika

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.