Başbakan Yardımcısı Şimşek Burdur’da

Başbakan Yardımcısı Şimşek Burdur’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu programı kapsamında Burdur'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu programı kapsamında Burdur'a geldi.

Burdur Valiliğini ziyaret eden Şimşek, çiçek takdiminde bulunan çocuklarla ilgilenerek, basına poz verdi. Burdur protokolünü selamlayan Şimşek, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Vali Yılmaz, "Sayın Başbakan Yardımcım öncelikle ilimize hoş geldiniz. Akdeniz'in özellikle kırsal kesimde yaşayan Isparta ve Burdur ziyaretiniz vesilesiyle bizlerle berabersiniz. Teke Yöresi diye tabir ettiğimi bu bölgede ekonomik olarak insanların özellikle son yıllarda sanayiyle beraber büyük bir hamle başlattığı dönemdeyiz. Tarım, hayvancılıktan sanayiye dönüşüm, hizmet sektörüne dönüşüm olduğu bir bölgedeyiz. Kişi başına tüketilen elektrik miktarı 2002'de 1000 kilovat saat iken bugün 2000 kilovat saat aşmış ki bu da hızla ilerlediğimizin vesilesi, bu vesile ile ben zatıalinize bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerde Anadolu'daki sanayinin gelişmesine çok büyük katkı verdiniz ilimiz adına da bunu buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra da destek ve teşviklerle bizim gibi sanayileşmekte olan illerin kalkınmasında yardımcı olacağınızı ümit ediyorum. Yine bunun yanında hayvancılıkla ilgili de verilen desteklerle ilgili de inşallah bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Çünkü Türkiye'de süt üretiminin belli bir miktarı belli bir oranı ilimizde üretilmekte. Üreticilerimizin de belli sıkıntıları var. Bunların çözülmesiyle ilgili tüm ilgili arkadaşlarımızla bu konuları paylaşacağız. Ben tekrar ilimize teşrifinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Hükümet olarak biz her zaman gereken destekleri verdik, vermeye de devam edeceğiz"

Referandum programı kapsamında Burdur'un ilçelerinde vatandaşlarla görüşeceklerini ve sanayicilerle istişare toplantısı yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biliyorsunuz, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili halkımızın bilgilendirilmesi çalışmaları çerçevesinde ülkemizin değişik bölgelerini, illerini ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz birkaç gün içinde Cizre, Şırnak, Bingöl, Muş, Gaziantep, Isparta, bugün de Burdur'dayız. Burdur'da olmak her zaman için büyük bir memnuniyet ve mutluluk kaynağıdır. Benim ilk gelişim değildir, geçiş anlamında da herhalde 8-10 kez buralardan geçmişizdir. Burdur güzel bir ilimizdir, ben Burdur'un sanayileşme çabalarını birinci elden biliyorum. Maliye Bakanıyken o konuda, gereken her türlü desteği vermiştik gerek ilave kaynak anlamında, gerekse yer vesaire gibi konuların çözülmesinde, Burdur'a her zaman özel ilgi göstermişizdir ve biraz da pozitif ayrımcılık yaptık. İnşallah bundan sonra da Burdur'un gelişmesi için gerek valimizle, gerek milletvekili arkadaşlarımız ve diğer bütün yetkililerle bir ekip ruhu içinde çalışıp, çabalayacağız, destekleyeceğiz. Şansınız limana yakın olmanızdır, aslında önemli bir avantajdır. Antalya'da biraz sıkışma olunca, buraya doğru tabi ki sanayinin bir miktar daha yönelmesi ihtimali daha yüksek, onun için avantajlı bire konum ve çaba vardır. Ben inanıyorum ki Burdur gerek tarım ve hayvancılık zaten önemli bir mukayese bir üstünlüğün olduğu bir ilimizdir ama diğer bütün alanlarda da hızlı bir şekilde gelişme gösterecektir. O potansiyele de sahip, o potansiyeli de hayata geçirmek için hükümet olarak biz her zaman gereken destekleri verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu bir nezaket ziyaretidir, programlarımız var. Bugün sanayici iş adamlarımızla, STK'larımızla istişare toplantısı da yapacağız, onları dinleyeceğiz, ilçelere de gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir süre sohbet ettikten sonra Burdur'a bağlı Gölhisar ilçesine hareket etti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek Burdur’da

Başbakan Yardımcısı Şimşek Burdur’da

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.