Başkan Çalışkan: "Karaman-ulukışla Hızlı Tren Hattında Çalışmalar Başlıyor"

Başkan Çalışkan: "Karaman-ulukışla Hızlı Tren Hattında Çalışmalar Başlıyor"

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Karaman-Ulukışla hızlı tren hattında yapım çalışmalarının önümüzdeki...

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Karaman-Ulukışla hızlı tren hattında yapım çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karaman'ımız için büyük önem arz eden hızlı tren hattında son günlerde önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Karaman-Konya arası hızlı tren hattı elektrifikasyon yapımının temelini atmıştık. Şimdi ise Karaman-Ulukışla arası hızlı tren hattı yapım çalışmaları başlıyor. Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Karaman-Ulukışla hızlı tren hattında ihale sonuçlandı. Yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki bir kaç gün içinde yüklenici firma şantiye kurulum çalışmalarına başlayacak. Bu şantiye de Karaman'da kurulacak" dedi.

"Yeni alt ve üst geçitler yapılacak"

Hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında yeni alt ve üst geçitlerin de yapılacağını ifade eden Başkan Çalışkan, "Tren yolunun öbür tarafında kalan ve uzun yıllar boyunca şehirden kopuk bir şekilde yaşayan Larende, Sümer ve Yenişehir mahallelerimizin bu sorununu, belediyemiz ve TCDD işbirliğinde yapılan Gökkuşağı ve Makro üst geçitleri ile büyük oranda çözmüştük. Şimdi Karaman-Ulukışla hızlı tren çalışmaları kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu önünden, Buğday Pazarı civarına geçişin sağlanacağı yeni bir alt geçit yapılacak. Bu alt geçit Stadyum önünden başlayarak, 100. Yıl Caddesi ve tren yolunun altından geçilecek şekilde yapılacak. Diğer yandan Bifa kavşağı olarak bilinen noktadan tren yoluna devam eden güzergah üzerinde ise bir üst geçit yapılacak. Yapılan ve yapılacak olan bu alt ve üst geçitler sayesinde tren yolunun diğer tarafı şehirle bütünleşmiş olacak. Karaman'ımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.