Başkan Can, inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Başkan Can, inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat...

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat sektörü temsilcileri ile toplantı yaptı.

Meclis Salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Şevket Can, ilk olarak inşaat sektörü çalışanlarının sorunlarını dinledi.

Daha sonra Başkan Can, Mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat sektörü ilgililerinden yönetmeliğe uyulmasını istedi.

İlk önceliklerinin şehrin huzuru sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Can, Belediye olarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Can, "2018 yılında mevcut gösteri merkezinin olduğu yere bir karma proje bunu da ihaleye çıkacağız. Otel, ofis, konut ve işyeri karma bir proje bununda teknik şartnamesi hazırlanmak üzere ilerleyen günlerde büyük bir proje bunu da ihaleye çıkacağız. Belediyemiz olarak şu anda ikinci mega projemiz Kırklarsırtı'nın orada mevcut 15 bin kişilik gösteri merkezinin ihalesini gerçekleştirdik. Şu anda gösteri merkezi inşaatı yapılmaya başlandı, cephe ile ilgili bir ihale aşaması yapmak üzereyiz. Mevcut gösteri merkezini arena gibi yuvarlak 7538 kişilik kapasiteli koltuklu ama içiyle dışıyla beraber toplam 15 bin kişiye hitap edecek. Bunun ihalesini yaptık, cephe ihalesini de yaptığım zaman tahminen 15 milyonluk proje şehrimize Kırklarsırtı'na güzel bir tesis daha kazandırmış olacağız" dedi.

Ayrıca otelle ilgili çalışmalarda da sona geldiklerini, devam eden 6 cami inşaatı, 5 tane yaşam boyu spor merkezi inşaatı bulunduğunu kaydeden Başkan Can, şöyle devam etti;

"İlerleyen günlerde Pazar yeri, halı saha inşaatları da başlayacak. Büyükşehir Belediyemiz de Fahrettin Paşa- Kavaklı, Fevzi Çakmak- Tozkoparan ve Barajdaki tek şerit olan 3 köprü genişletme çalışması için temelini attı. Onlarla ilgili çalışmayı birer birer yapacak. Mevcut Anıt Mahallesinde Mavi bulvardan Akbal lisesine girerken tersten girip çıkılan yere bir köprü, birde Kesmen Petrolün karşı tarafında Ülküköy'den gelen İMKB'den gelen yer tersten giriliyor oraya da bir köprü, iki tane köprü projemiz var. Mevcut İşgem'in yerini konuta çevirdik. İşgem'i ilerleyen günlerde taşımayı düşünüyorum. İkincisi Fevzi Çakmak Karakolunun orada yıkıma başladık. Orası da güzel bir 14 dönümlük bir alan. Orayı da spor kompleksi ve Pazar yeri şeklinde bir tesis yapacağız. Yeşilyurt Mahallesindeki Gücükler Vakfına ait olan 2900 metre yeri takasla çözüyoruz. Burayı da inşallah güzel bir Pazar yeri, salon yapmayı düşünüyoruz. Vuslat düğün salonunun olduğu yer Kleopatra Kapısı yanındaki meydan Yüksek Anıtlar Kurulunda bekliyoruz. O projeyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Anıtlar Kurulundan gerekli raporu aldıktan sonra projeyi güncelleyeceğiz. O meydanı da yapacağız. Mevcut Has bahçenin yerini satın aldık, yaklaşık 10 milyona, Şelale resturantın karşısındaki yer bize geçti, kıl çadırın karşısındaki yere de Musa Bey Vakfı 75 dönüm olan yere de bir lokanta artı çay bahçesi ve mevcut su kanalını da orta şeritten geçirip bir aks oluşturarak ilerde tekrar şelaleye dökülecek şekilde bir çalışma yapıyoruz. Ocak veya Şubat ayında inşaatına başlarız.

Bizim birinci önceliğimiz şehrimizdeki huzurumuz. Bu koltuklar gelip geçicidir, yani her şey gelip geçicidir. Önemli olan hepimizin kırmadan, kırılmadan, incitmeden, kardeşçe, huzurlu bir şekilde, ayrım yapmadan, ayırmadan, şehrimizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasıdır" dedi.

Başkan Can, inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Başkan Can, inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.