Başkan Çerçi: “Dilimiz kimliğimizdir”

Başkan Çerçi: “Dilimiz kimliğimizdir”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirdiği "Türkçemiz Kirlenmesin" projesi kapsamında, "Dilimiz Kimliğimizdir"...

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirdiği "Türkçemiz Kirlenmesin" projesi kapsamında, "Dilimiz Kimliğimizdir" paneli gerçekleştirildi. Panelde Türkçe'deki yozlaşmaya dikkat çeken Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Dilimiz herşeyimizdir. Türkçe'mizdeki kirliliğin önüne geçmek adına en büyük görev eğitimcilerimize düşüyor" dedi.

'Türkçemiz Kirlenmesin" projesi kapsamında Manisa Öğretmenevi Konferans Salonu'nda "Dilimiz Kimliğimizdir" konulu panel düzenlendi. Panele Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Kamu Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, dilin bir millet için önemini vurgulayarak, 2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edildiğini hatırlattı.

Dernekbaş, dilin fertler arasındaki anlaşmayı sağlayan milli birliğin esasını ve özünü teşkil eden araç olduğunu belirterek, "Dilini geliştirmeyen yabancı dillerin istilasından korumayan milletler ne milli bir kültür oluşturabilir ne de oluşmuş kültürünü koruyabilir. Dilimizi doğru kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Türkçemiz Kirlenmesin projesi hayata geçirilerek, çeşitli çalışmalarda bulunulmuştur. Projemiz ile yaptığımız çalışmalar Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı adına yapılacak Dilimiz Kimliğimizdir adlı yarışmalara katkı sağlayacaktır. Bu paneli düzenleme amacımız bir farkındalık oluşturmak. Türkçemize sahip çıkıp onu en güzel şekilde yaşatmalıyız. Bize bu anlamda her zaman destek olan Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'ye ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"En büyük görev eğitimcilere düşüyor"

Konuşmasında dilimizdeki erozyona dikkat çeken Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yozlaşmanın önüne geçmek adına eğitimcilere büyük görev düştüğünü söyledi. Başkan Çerçi, "Dilimiz ile ilgili ciddi bir erozyon ile karşı karşıyayız. Biz tarihte emperyalist mantık ile hareket etmedik. Gittiğimiz diyarlara dilimizi empoze etmemişiz. Gittiğimiz yörelerdeki ülkelerin kendi değerlerine saygı duymuşuz. Bunu gittiğimiz ülkelerde görüyoruz. Kamu kurumlarımız da Türkçenin güzel kullanımı konusunda dikkatli olmalıdır. Cumhurbaşkanımızın başlattığı Türk Dili Yılı konusunda daha hassas davranmamız gerekiyor. Dilimiz; geçmişimiz, geleceğimiz kısacası her şeyimizdir. Bu konuda en büyük görev yerli ve milli kimliğin inşası için eğitimcilerimize düşmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde Avukat Ümit Rona Türkçe ile ilgili sunum yaparken; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Çandır Dil Kirlenmesi Sebepleri ve Çözümleri, Yazar Osman Özbaş da Eğitimde Dilin Korunmasında Şiirin Önemi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Başkan Çerçi: “Dilimiz kimliğimizdir”

Başkan Çerçi: “Dilimiz kimliğimizdir”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.