Başkan Mustafa İduğ Hakkında Suç Duyurusu !

Başkan Mustafa İduğ Hakkında Suç Duyurusu !

Genel Sağlık-İş Sendikası, meclis konuşmasında sağlık çalışanlarını hedef gösterdiği iddiasıyla  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genel Sağlık-İş Sendikası, meclis konuşmasında sağlık çalışanlarını hedef gösterdiği iddiasıyla  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

BSHA’ya konuşanGenel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Doktorların verdiği rapora kimse karışamaz. Başkan açıklamasıyla hedef göstermiştir” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Dr. Uğur, şunları söyledi,

Başkan Mustafa İduğ Doktor Raporlarını Eleştirdi…

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısında “Maalesef bir şey söyleyeyim size. Muzdarip olduğum bir konu. Her halde kamuda bu böyle. Ben iş dünyasından gelen biri olarak çok rahatsızım. Burada bunu itiraf edeyim. Bütün basın da yazsın. İnanılmaz bir şekilde rapor alan çalışan var. Sağlık poliklinikleri, hastaneler nasıl o raporları veriyorlarsa, ben anlamıyorum. Buradan inanın veren şeyleri de buldum. Yüzde seksen rapor veren yeri de buldum. Doktor Cumhur Bey de burada. Elimden geleni yapıyorum ama inanın ki bu kadar kolay rapor verilemez.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Doktorlardan Toplu İstifa!

Sağlık çalışanlarına şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde, İduğ’un “haddini aşan” söylemlerinin, sağlık çalışanlarına yönelik “hakaret”, “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını oluşturması nedeniyle Sendikamız Genel Sağlık-İş tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.
İduğ’un hakaret içerikli, ayrımcı, ayrıştırıcı, ötekileştirici, bir kesimi, sağlık çalışanlarına karşı kin ve düşmanlıkla dolduran, “Bütün basın da yazsın. İnanılmaz bir şekilde rapor alan çalışan var. Sağlık poliklinikleri, hastaneler nasıl o raporları veriyorlarsa, ben anlamıyorum.” söylemleriyle ilgili, TCK’nın 125. maddesinde düzenlenen “Hakaret”, TCK’nın 214. maddesinde düzenlenen “Suç İşlemeye Tahrik” ve TCK’nın 216. maddesinde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarıyla ilgili olarak, nedeniyle gerekli soruşturmanın yapılarak, şüpheli hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz.

Başkan Mustafa İduğ Ne Dedi ?

Son günlerde sistemli bir şekilde bilim ve bilim insanlarını hedef gösterilmekte, orta çağ zihniyetinin devamı niteliğindeki söylemlerle sağlık hizmetleri bilimsel temellerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Sağlık hizmetleri siyasiler için kendi ikbal ve çıkarları için kullanılmaya, sağlık çalışanları politik malzeme yapılmaya çalışılmaktadır. Tıpta hiçbir şekilde ;rapor almak ; şeklinde bir usul bulunmamaktadır. Hastalık durumunda, hekimin takdiri doğrultusunda, ihtiyaç halinde, hekim tarafından, hastanın sağlıklı olmasını
sağlamak üzere sağlık izni- istirahat raporu verilmektedir. Hekim tarafından verilmiş olan bir istirahat raporunu sorgulamak- yasalarla belirlenmiş kişi ve kurumlar haricinde- kimsenin, hele hele bir siyasetçinin haddi değildir. Genel Sağlık-İş olarak halk sağlığı üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmiyor, bu saygısızlığı yapan Belediye Başkanının kamuoyu önünde hekimlerden özür dilemesini bekliyoruz.
Sağlıkta şiddetin tırmandığı şu günlerde hekimlerin hedef gösterilmesini kınıyoruz. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.