Başkan Sözlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM’yi Adana’ya davet etti

Başkan Sözlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM’yi Adana’ya davet etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referandumunun Türkiye'nin milli güvenliğini doğrudan tehdit...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referandumunun Türkiye'nin milli güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini belirtip, 98 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Kurtuluş Savaşı'nın ilk ilhamını veren Adanalıların, bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin atacağı adımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aynı iradeyle güç vereceğini söyledi.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sonrası tarihe geçen "Bende bütün bu vekayiin ilk hissi teşebbüs bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur" sözünü hatırlatan Başkan Sözlü, "Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Adana'ya davet ediyoruz. 19 Mayıs 1919'dan 8 ay önce Atatürk'e güç veren Adanalılar, bugün de Cumhurbaşkanımıza ve Meclisimize aynı ruh ve iradeyle ilham verecektir" dedi.

'Kuzey Irak'a yönelik tedbir ve yaptırımlar Adana'da karara bağlansın'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 24. Uluslararası Adana Film Festivali Film Festivali'nin Onur Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun Türkiye'nin milli güvenliğini doğduran tehdit ettiğini, Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü ile birlikte bölgenin barış, güvenlik ve istikrarı için vahim bir yanlış olduğunu söyledi.

Başkan Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Kuzey Irak'taki referandumun hukuki ve siyasi meşruiyeti bulunmadığını, ateşle oynayan Barzani ve peşmergelerinin çok ağır bedel ödeyeceğini ve korsan referandumun kağıt üzerinde kalmaya mahkum olduğunu ifade ettiğini dile getirerek, başta Kerkük olmak üzere tarihi Türkmen illerine zorla el konulması girişimleri ve Kuzey Irak'ta suni bir bağımsız Kürt devleti kurulmasını hiçbir şart altında kabul edilemeyeceğini bildirdi. Başkan Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kuzey Irak'a yönelik tedbir ve yaptırımlarının Adana'da yapılacak toplantıda karara bağlanması için çağrıda bulundu.

'Atatürk Kurtuluş Savaşının ilk ilhamını Adanalılardan aldı'

98 yıl önce Ulu Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ilk ilhamını Adanalılardan aldığını hatırlatan Başkan Sözlü, şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı öncesi konakladığı Adana'da önemli görüşmeler yapmıştır. Adanalılar, tek ses ve tek yürek olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Zaten Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, daha sonraki bir konuşmasında "Bende bütün buvekayiin ilk hissi teşebbüs bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur" diyerek Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için ilk ilhamı Adana'da aldığını vurgulamıştır. Bundan ötürü, Adanalılar olarak ne kadar gurur duysak azdır. Benzer sorunlar bugün yine önümüzdedir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenlimizi tehdit eden unsurlara karşı ilgili alacağı kararlarda, atacağı adımlarda Adanalılar olarak 98 yıl önce gibi aynı ruh ve iradeye sahibiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Adana'ya davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kuzey Irak'a yönelik siyasi, askeri, hukuki ve ekonomik tedbirlerini Adana'da karara bağlamasını ve tüm dünyaya Adanalıların vereceği destekle ilan etmelerini bekliyoruz."

Başkan Sözlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM’yi Adana’ya davet etti

Başkan Sözlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM’yi Adana’ya davet etti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.