Başkan Uysal,  Yöreler Renkler Festivali’nde

Başkan Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nde

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın Türkiye'nin 81 ilinden aldığı göçle zenginleşirken, Türkiye'yi de dönüştürdüğünü belirterek,...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın Türkiye'nin 81 ilinden aldığı göçle zenginleşirken, Türkiye'yi de dönüştürdüğünü belirterek, "Hem Antalyalıyız hem nereye aitsek oralıyız. Hepsi bir arada ise güzel, hepsi barış içinde, armoni içinde yaşayabiliyorsa güzel" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin barış, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler'in 5'inci gününde rota Doğu Anadolu'ya çevrildi. İhsan Güvercin ve Yıldırım Budak'ın sahne aldığı gecede türküler susmadı, halaylar gecenin sonuna dek devam etti.

Gecede Doğu Anadolu bölgesi hemşeri dernekleri adına konuşan Bitlis Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vedat Yapa, "Irk, milliyet, mezhep, din, dil ve bölge ayrımı yapılmadan düzenlenen bu organizasyonda herkesin yüzlerinin gülmesi bizleri ziyadesi ile mutlu etmekte ve çalışma şevkimizi arttırmaktadır" diye konuştu.

Başkan Uysal ise Yöreler Renkler Festivali'nin Doğu Anadolu Gecesi'nde "Sevgi ve saygıyla bu kadar insanın kardeşleşerek, komşulaşarak, en küçük bir negatif duyguya yer olmayan, herkesin herkesi sevip saydığı, herkesin kültürünü paylaştığı bir başka organizasyon hatırlıyor musunuz?" diye sordu.

"Hepsi bir arada güzel"

Antalya'nın Türkiye'nin 81 ilinden aldığı göçle zenginleşirken, Türkiye'yi de dönüştürdüğünü kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi: "Onun için biz, Doğu Anadolulu Antalyalılar kadar Antalyalı Doğu Anadolulular diyoruz. Bu çok değerli çünkü hiç kimse geldiği göç ettiği toprağın kültüründen uzakta durmak istemiyor. Herkes doğal olarak doyup büyüdüğü yerin kültürünü bünyesinden taşımak istiyor. Ama herkes aynı zamanda göç ettiği yerin eşit birer komşusu olmak istiyor. Hem Antalyalıyız hem nereye aitsek oralıyız. Hepsi bir arada ise güzel, hepsi barış içinde, armoni içinde yaşayabiliyorsa güzel. İşte bu felsefeyle, "Bir beden de buluştuk Muratpaşa'yı oluşturduk" diyerek ve birbirimize kenetlenerek nice festivaller düzenlemeyi temenni ediyorum. Sizleri hep böyle barış sevgi içerisinde kenetlenmiş görmek istiyorum."

Başkan Uysal, konuşmasının ardından katılımcı derneklere plaketlerini takdim etti.

Başkan Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nde

Başkan Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nde

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.