Baskil Deliktaş Köyü

Baskil Deliktaş Köyü

Deliktaş Köyü haberleri, Baskil Deliktaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Deliktaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Deliktaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Baskil Deliktaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Deliktaş Köyü son dakika gelişmeleri, Deliktaş Köyü ne özgü yemekler, Baskil Deliktaş Köyü nün tarihi, Deliktaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Deliktaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Deliktaş Köyü, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Deliktaş Köyü Resimleri ve Deliktaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Baskil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Baskil Elazığ Arası Kaç Km? Baskil Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Baskil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Baskil Deliktaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Baskil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Deliktaş, Elâzığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy sakinleri köyleri için eski dönemde Sosikan ismi ve sosikoğulları kullanmışlardır. Keban'ın Akgömlek, Altınkürek, Üçpınar, Aşağı Çakmak köyleri ile Sivrice Görgülü (Cevlani) köyü ve, Malatya Arguvan Yazıbaşı ve Bozburun köyleri, Baskil Gemici köyü, Parçikan aşiretinden oluşan köylerdir. Köy, eski Ermeni yerleşimidir.
Elâzığ il merkezine 67 km, Baskil ilçesine 29 km uzaklıktadır. Köyün bulunduğu yere Deşt mevkii denilmektedir. Köyün etrafında Gemici, Alangören, Yukarı Deliktaş ve Paşakonağı Köyü köyleri mevcuttur.Köyün toprakları verimlidir. Meyvelerden başta kayısı olmak üzere, elma, armut, hurma, çilek, erik, kızılcık, böğürtlen, vişne vb yetişmektedir. Sebzelerden ise hemen hemen her şey yetişebilmektedir.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.