Baskil Konalga Köyü

Baskil Konalga Köyü

Konalga Köyü haberleri, Baskil Konalga köyü güncel son dakika gelişmeleri, Konalga köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Konalga köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Baskil Konalga Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konalga Köyü son dakika gelişmeleri, Konalga Köyü ne özgü yemekler, Baskil Konalga Köyü nün tarihi, Konalga Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konalga Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konalga Köyü, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konalga Köyü Resimleri ve Konalga Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Baskil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Baskil Elazığ Arası Kaç Km? Baskil Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Baskil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Baskil Konalga Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Baskil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Konalga, Elâzığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün 600 yıllık bir geçmişi olduğu söylenmektedir.Konalga köyünü hacıyusuf diye bir mezrası vardır.bu mezra önceleri köy iken köyün tamamının ya şehirlere ya da diğer köylere göç etmesi ile mezra statüsüne düşmüştür. ■ Mahalleleri: Laçular(hac yan), Baltaşı, Galip, Hacıyusuf, Hor, Sal alhaç,omaraş,ombiran,dır.Bu mezralarda çoğunlukla kimse yaşamamaktadır.Yaşayanlar ise yazın köye gelir kışın Malatyaya giderler.
Gelenekleri düğünlerde türkü söylenirdi,Simsimi oynanırdı,bulgurlarını taştan oyma dibeklerden dövülürdü.elle dönen kürtçe adı:dıstar denilen taşlarla öğütülürdü.hayvanlara yem olarak çok verimli olan keven kökleri verilirdi.Toprak kovanlarıyla arıcık yapılırdı.su bulunulan yerlerde kayısı yetiştirilir.konalga köyünün yemek kültürü haşhaş tohumunun dövülmesiyle yapılan içli köfte,taş ocaklarından pişirilen kömbe,yufka ekmekle yapılan İskender,çerez olarak da kavurga yapılır.(kürtçe adı:brijek)
Elazığ iline 73 km, Baskil ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır.ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı köy malatyaya göç vermektedirkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Yeni sulama kanalı yapılmaya başlanmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.