Baskil Kuşsarayı Köyü

Baskil Kuşsarayı Köyü

Kuşsarayı Köyü haberleri, Baskil Kuşsarayı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşsarayı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Kuşsarayı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Baskil Kuşsarayı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşsarayı Köyü son dakika gelişmeleri, Kuşsarayı Köyü ne özgü yemekler, Baskil Kuşsarayı Köyü nün tarihi, Kuşsarayı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşsarayı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşsarayı Köyü, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşsarayı Köyü Resimleri ve Kuşsarayı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Baskil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Baskil Elazığ Arası Kaç Km? Baskil Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Baskil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Baskil Kuşsarayı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Baskil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuşsarayı, Elâzığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. 

Kuşsarayı, Fırat Nehri üzerindeki en büyük demiryolu köprüsünün Elâzığ tarafındadır ve Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlıdır. 1990'lara kadar, tek ulaşım imkânı trenken şu an Malatya-Elazığ karayolunda Kömürhan Köprüsü'nü geçtikten hemen sonra sola girilerek ulaşılan bir karayolu da vardır.
Yazılı kaynaklarda Kuşsarayı'nın eski adları olarak; İzolu ve Bekirhüseyin geçmektedir.Köyün en ileri gelenlerinden biri Abdullah oğlu Hasan Erbey (Hasan Ağa) dir.[1] Yöre halkı tarafından Bekirhüseyin adının Bekirsenan olarak da kullanıldığı bilinmektedir. Yöre ile ilgili Osmanlı Devlet Arşivlerinde yer alan Osmanlı Tahrir Defterleri, tapu kayıtları, vakfiyenameler daha incelenmemiş olduğu için Kuşsarayı'nın daha eski isimleri varsa da hakkında yazılı bilgi yoktur. Urartu Kralı Sarduri II nin buradaki izoli anıtıyla tarihte önemli bir merkez olduğuna işarettir. izol aşiretinin eskiden beri merkezlerinden biridir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol bir yere kadar asfalt olup daha sonra şose bir yolla köye bağlıdır, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum