Baskil Resulkahya Köyü

Baskil Resulkahya Köyü

Resulkahya Köyü haberleri, Baskil Resulkahya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Resulkahya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Resulkahya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Baskil Resulkahya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Resulkahya Köyü son dakika gelişmeleri, Resulkahya Köyü ne özgü yemekler, Baskil Resulkahya Köyü nün tarihi, Resulkahya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Resulkahya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Resulkahya Köyü, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Resulkahya Köyü Resimleri ve Resulkahya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Baskil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Baskil Elazığ Arası Kaç Km? Baskil Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Baskil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Baskil Resulkahya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Baskil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Resulkahya, Elâzığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. 

Resulkayha Zeyve aşireti'ne bağlı bir köydür. Zeyve Aşireti hala İran ve Irak'ta önemli bir kültürel topluluk olarak yaşamaktadır. Zeyve aşiretinin dili Kürtçedir. Ancak aşiret kültürü bu köyde ve çevre köylerde değerini yitirmiştir. Bağlı olunan bir aşiret reisi yoktur. Aşiret kavramı sadece kültürel bir değer olarak algılanmaktadır. Zeyve aşireti; Resulkahya, Karoğlu, Kuluşağı gibi merkez köylerden ve bu köylere bağlı mezralardan oluşmaktadır. Resulkahya, Karoğlu, Kuluşağı köylerinin kurucularının kardeş oldukları ve bölgeye yüzyıllar önce (tahminen 700 yıl önce) yerleştikleri, Resulkahya köyünün kurucusu Resul'ün sağır olduğu, bu yüzden bu köyün diğer adının da Sağırlar Köyü (veya mahallesi) olduğu rivayet edilir.
Elazığ iline 50 km, Baskil ilçesine 27 km uzaklıktadır.Resim:[3]
Köyde, ilköğretim okulu vardır kullanılmamaktadır ama köy yakınında taşımalı eğitimle civar köylerede hizmet veren ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Köyde (mezralarla birlikte) 3 camii vardır. Köydeki mezraların isimleri Sağıruşağı ve Beyleruşağı'dır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.