Baskil Suyatağı Köyü Resimleri

Baskil Suyatağı Köyü Resimleri

Suyatağı Köyü haberleri, Baskil Suyatağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Suyatağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Suyatağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Baskil Suyatağı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Suyatağı Köyü son dakika gelişmeleri, Suyatağı Köyü ne özgü yemekler, Baskil Suyatağı Köyü nün tarihi, Suyatağı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Suyatağı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Suyatağı Köyü, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Suyatağı Köyü Resimleri ve Suyatağı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Baskil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Baskil Elazığ Arası Kaç Km? Baskil Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Baskil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Baskil Suyatağı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Baskil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Suyatağı, Elâzığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür. 

Suyatağı köyü; ilk tunç çağına uzanan yerleşim izlerine rastlanmıştır. Karakaya baraj çalışmaları sırasında çıkan kalıntılar, özellikle Fırat havzasına birçok kavimlerin yerleştiğini göstermektedir. Elde edilen bilgilere göre Hititler burada uzun süreli hakimiyet kurmuşlardır. Daha sonra Asur ve Makedon istilası başlamıştır. En son Romalılar ve Bizanslılar hakim olmuşlardır.
Elazığ iline 87 km, Baskil ilçesine 49 km ve malatya iline 35 km uzaklıktadır. Suyatağı köyünün güney sınırını teşkil eden Muşar Dağı Karakaya Baraj Gölüne dik yamaçlarla iner ve ortalama yükseltisi 1232 m.'dir. Köy, Fırat Nehri havzasında yer almakta olup akarsular tarafından parçalanmış düzlükler üzerinde yer alır.
Torsuşağı mezraa'sı hudutları dahilinde yer alan ilköğretim okulu sekiz yıllık eğitime geçiş aşamasında kapatılmış olup, Mamıraş mezrasındaki yer alan cami ise kış mevsiminde köyde yeteri kalabalık bulunmadığından görevli imam ilçe tarafından alınmıştır. Ancak köyde merkezi sistem uygulanmaktadır.Cami insaati da 2012 yilinda baslamis olup , koy girisi yakininda koylulerin yardimiyla bir cami insaa edilmesi karalastirilmistir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.