Bayat Bayan Köyü

Bayat Bayan Köyü

Bayan haberleri, Bayan köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Bayan köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Bayan  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Bayat Bayan  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayan köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayan, Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür.BAYAN kelimesi lügat olarak eski Türkçede ZENGİN anlamındadır.Bayan Köyü Çorum ili Bayat ilçesinin güney batısına düşmektedir.Çorum ilimize 107 km,ilçemize olan uzaklığı ise 26 km.dir.köyün kuruluşu 1820’li yıllarına dayanmaktadır.Yapılan araştırmalara göre;köy Samsun Bafra ilçesinde 1750 li yıllardan itibaren 50-60 yıl konakladıktan sonra Kastamonu üzerinden göçebe olarak gelmiştir.Bir süre Çankırı Merkez iline bağlı Bayanpınar köyünde(Irmak bucağı tarafında) 15-20 yıl konakladıktan sonra hayvancılıkla uğraşmaları münasebetiyle ve belli bir arazi mülkiyeti olmamasından dolayı bugünkü coğrafi alanına yerleşmiştir.Zamanla Arazi mülkiyetlerini alarak yerleşik bir hayata başlanılmıştır.köyün Giyim tarzı,Konuşma ,yemek , genel kültür ve gelenekleri incelendiğinde YÖRÜK TÜRKMEN olduğu anlaşılmaktadır.köy 1820li yıllarda 9kardeşten kurulmuş (5’i erkek,4’ü kızdır) olup kökende akrabadır.Soyadı kanununa müteakip farklı soy’adlardan bugünkü yapısını almıştır.köy mezhebi olarak Hanefi olup,lügat olarak öz Türkçe kullanmaktadır.Sıcak kanlı insanların oluşturduğu mütevazı bir köydür.köy 80 haneden oluşmaktadır.köyün başlıcalar güzel yemekleri:Yahnili Keşkek,Un helvası,Kabak tatlısı,Tarhana Çorbası,Bulgur Pilavı,çeşitli kompostolar,pekmez,yaprak sarması,taze fasulyedir…Toplam nüfusu yaklaşık 1200 civarındadır.Bayan Köyü Misafirperverliğin diğer adıdır.köy Anadolumuzun diğer köyleri gibi aşırı göç vermesinden dolayı yaşlı bir nüfusa sahiptir.Başlıca geçim kaynakları Tarım ve Hayvancılıktır.Özellikle Buğday,Arpa,Nohut,Mercimek Yulaf vb. tarım ürünlerinin yanı sıra Elma ,Ayva Erik,Üzüm,Armut vb meyvelerde yetişmektedir.Kendine yetecek kadar da sebzede üretilmektedir.köyün son yıllarda üniversiteleşme oranı sevindirici bir şekilde artmaktadır.köyün büyük göç vermesi ve aile bağlarımızın kopmaması için Ankara ilimizin Sincan ilçesinde Bayan köyü Kültür ve Dayanışma derneğinin kurulmasıyla Kopuk nesilleri bir çatı altında toplanması sağlanmıştır.köy Büyük şehirlerde ise genel olarak İnşaat sektöründe başarılı hizmetlerin yanında Memur ,işçilik ve Esnaflık üzerine büyük atılımlar sağlamıştır.Araştırmalar ve gözlemler neticesinde kendi öz kaynaklarını kullanarak hayatını idame ettiren nadir Anadolu köylerimizdendir.köyün sosyal yapısı münasebetiyle kuvvetli bir aile bağına sahiptir.Girişimcilik ruhu her yaş ve kademede görülmektedir.Yardımlaşma ve dayanışmanın gençlerimiz arasında sık rastlanılmaktadır.Mevcut köydeki evler eski bir görünüme sahip olmakla beraber ileride geri dönüşlerin olacağı tahmin edilmektedir.Çorum iline 75 km, Bayat ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Bayan , Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayan  Resimleri ve Bayan  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayat Çorum Arası Kaç Km? Bayat Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Bayat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Bayat Bayan doğan biri var mı? Bayat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.