Bayat Çamlıgüney  Köyü

Bayat Çamlıgüney Köyü

Çamlıgüney haberleri, Çamlıgüney köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Çamlıgüney köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Çamlıgüney  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Bayat Çamlıgüney  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamlıgüney köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamlıgüney, Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür.Çok eski bir tarihi vardir. Soyu harput beyliğine dayanmaktadır. atalarimiz Çorum' a kadar gilip eski adi zeyveli olan bu köyü kurmuslardır. Bayat'a bağlı köylerden birisidir.Cumhuriyet kurulmadan önce yazın Ilgaz'a yaylaya giderlermiş,kışın köye dönerlermiş.Bu yüzden köyün ismi kışla olarak kalmış. Cumhuriyet kurulduktan sonra ATATÜRK şapka devrimi için KASTAMONU 'ya giderken 1925 'te yaylacılğı yasaklıyor. Köyün ismide o tarihte kışla olarak olarak değişiyor. şu anda çamlıgüney köyü olarak ismi geçmektedir. Gecmiste 500-600 haneli olan köy sene 2007'de 9-10 hane kalmısdır cogunlugu ankara olmak üzere sehirlere göç olmuştur.Çorum iline 82 km, Bayat ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Çamlıgüney , Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamlıgüney  Resimleri ve Çamlıgüney  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayat Çorum Arası Kaç Km? Bayat Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Bayat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Bayat Çamlıgüney doğan biri var mı? Bayat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.