Bayat Çayköy Köyü

Bayat Çayköy Köyü

Çayköy haberleri, Çayköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Çayköy köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Çayköy  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Bayat Çayköy  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayköy köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayköy, Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür.Çayköy, 150 haneden oluşmaktadir. 2000 Yılı sayımına göre nüfusu 445' tir. İlçeye olan uzaklığı 18 km., İle uzaklığı 71 km. dir. Aşağı Köy ve Yukarı Köy adında iki parçadan oluşur. Aşağı Köy denilen yerleşim yerinin düz ovada kalan kısmı eski yerleşimdir. Yamaçlarda bulunan kısmı ise 1969 yılında sel felaketi sebebiyle bahçeler dediğimiz kısımdan yamaca taşınmıştır. Aşağı Köy'de yüzyılın en eski camisi bulunmaktadır. Köy büyüklerinin verdiği bilgilere göre, bir Arap hocanın Kızılırmak kenarında bulunan Suyılan veya Saray köylerinden gelerek buraya yerleştiği söylenir. Bu hocanın üç kardeş olduğu da söylenir. Bunların mezarları hâlen köyün girisinde eski cami bahçesinde mevcuttur.Eski cami köyün girişindedir. 1800'e tarihlenmektedir. Hâlen ayakta durmakta ama harap bir şekildedir. Minaresi yıkılmış, kullanılmamaktadır. Aşağı Köy'e yeni cami yapılmıştır. İki adet çeşme bulunmaktadır. Çeşmeler doğal kaynak suyudur. Hasan gölü mevkii denilen yerden gelmektedir. Su şebekesi ve kanalizasyon mevcuttur. Aşaği Köy'de bir İlkokul, Hamam, Saglik Ocagı, dügün salonu ve boğa besleme yeri bulunmaktadır. Köyün eski yerlesimi hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Yukarı Köy ise hasan gölünün eteğine yerleşmiştir. 1964 yılındaki sel felaketinde tamamı Aşağı Köy'den parçalanarak 1969'da yeni yerleşim yerine yerleşmiştir. Evler devlet tarafından yapılmıştır. Taş evlerden ibarettir. Bir camisi, çesmesi bulunmaktadır. Köy halkı tarımcılıkla uğraşmaktadır.Köyün adının köyün ortasından akan çaydan aldığı sanılmaktadır. Ancak bugünkü Küçükgöl mevkisindeki duvar kalıntıları ve mezarlıklardan da anlaşılacağı üzere ilk yerleşimin bu mevkide olduğu bağ bahçe ve tarlalara uzak olması ve rivayete göre eşekarısı istilası nedeniyle bugünkü bahçelerin ve bağların bulunduğu çayın kenarına yerleştikleri söylenir. Oğuz Türkmen boyları tarafından kurulduğu rivayet edilmektedir.Çorum iline 71 km, Bayat ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Çayköy , Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayköy  Resimleri ve Çayköy  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayat Çorum Arası Kaç Km? Bayat Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Bayat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Bayat Çayköy doğan biri var mı? Bayat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.