Bayat Tepekutuğun Köyü

Bayat Tepekutuğun Köyü

Tepekutuğun haberleri, Tepekutuğun köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Tepekutuğun köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Tepekutuğun  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Bayat Tepekutuğun  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepekutuğun köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tepekutuğun, Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür.bayat ilçesine bağlı en eski yerleşim yerlerinden birisi olmasına rağmen bu konuda net bir bilgi bulunmamaktadır. Bulunduğu bölgenin tarihsel olayları ve değişim süreci, bu köy içinde geçerlidir. Adı ile ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte,Osmanlı kayıtlarındöa da aynı isimle bilindiği görülmüştür. Tepekutuğun köyü ismini eski bir Türk geleneği ve devlet inancı olan kut anlayışından almıştır. kut anlayışı Türklerde hükümranlığın, hakanlığın tanrı tarafından bi beye ya da bi boya ilahi bi bağışı olan komplike bir yapıyı ifade etmektedir. Tiğin kavramı ise yine türklerde hakan anlamıyla kullanıldığı gibi asıl anlamını hakan yardımcısı olarak bulmuştur. Mesela Göktürklerde bulunan Yolluğ Tiğin gibi... bu iki kelime tarihsel süreçte Türklerin yazılı edebiyata fazla önem vermemesinden dolayı sözel olarak aktarılmış ve kavramlar çeşitli çeşitli söylem değişimlerine uğramıştır. bu sebeple kut tiğin kavramıda değişim geçirerek kutuğun olarak yuvarlanmış ve söyleyiş kolaylığı kazanmıştır. şu halde kavrama tam olarak baktığımızda köyün isminin anlamı "tepede oturan kutlu (yani devlet yönetimi bahşedilmiş) hakan anlamına gelmektedir.köyde yaşlı eşrafının bildigi gibi köyün asıl kurucuları şimdiki enezlerin [dadikler]dedeleri tarafından kurulmuştur.köyünde asıl yerlileri bunlardır.Özellikle farklı bir kültüre, etkinliğe sahip olmamakla beraber,İç Anadolu'da görülen kültür ve yaşam tarzını aynen ihtiva etmektedir. köy kültürünü görebileceğimiz en uygun ortamlar bayramlar, düğünler ve cenaze merasimleridir.köyde yardımlaşma, dayanışma günümüz çağı ve teknolojik şartlardan etkilenmiş olsa da epey üst düzeydedir. köy halkı genelde yardım sever ve misafir perverdir. köyde aile içerisinde ailenin büyük bireyleri(reisleri) söz sahibidir ve diğer bireyleride büyük (reis) bireylere her daim saygı duyarlar.köyün genelini ilgilendiren durumlara genelde köyün büyükleri(yaşlı ehil insanlar) karar verirler.Çorum iline 98 km, Bayat ilçesine 14km uzaklıktadır.

Tepekutuğun , Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepekutuğun  Resimleri ve Tepekutuğun  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayat Çorum Arası Kaç Km? Bayat Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Bayat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Bayat Tepekutuğun doğan biri var mı? Bayat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.