Bayburt Aydıncık Köyü

Bayburt Aydıncık Köyü

Aydıncık Köyü Haberleri, Bayburt Aydıncık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Aydıncık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Aydıncık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Aydıncık  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aydıncık  köyü son dakika gelişmeleri, Aydıncık  köyüne özgü yemekler, Bayburt Aydıncık  köyünün tarihi, Aydıncık  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aydıncık  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aydıncık  , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aydıncık   Köyü Resimleri ve Aydıncık   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Aydıncık  Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aydıncık , Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Söylentilere göre köy çok eski bir tarihe sahiptir. Fakat köyün kendisiyle ilgili doğrudan belgelere şu ana kadar ulaşılamamıştır. Yöremizin eskiden beri yerleşim birimi olduğu tarihi kaynaklardan ve buluntulardan anlaşılmaktadır. köyün Tarihi Sürecini öğrenmek isteyenler SAYBE NiNE'yi ziyaret edebilirler, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da köyün güzelliklerini, çektiği zorlukları eğlenceli bir şekilde dinleyebilirler, bazen gülerek bazen de ağlayarak!!!

Civarda örneğin Mirezgi adı verilen bölgede bulunan yer altı kilisesi köyün çok eski yıllara dayanan bir ermeni yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. bugün bu yerleşim yerinin kalıntıları bulunmaktadır fakat kilise demeye bin şahit lazımdır...

Urartu, Kimmer, İskitler, Med, Pers, Pontus, Roma, Bizans, Arap ve Selçuklu idareleri altına giren yöremiz 1410`da Karakoyunlular`ın, 1467`da Akkoyunlular`ın hakimiyeti altına girdikten sonra, Fatih Sultan Mehmed`in 1473 Otlukbeli Savaşında Akkoyunlulari yenmesi sonucu Osmanlı hakimiyetine girmiştir.

Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır.Folklörü Bar'dır.Köyde Bayburt şivesi olan "Gelirem, gidirem" ağzıyla konuşulur.köy Bayburt`un Merkez ilçesine bağlıdır. Bayburt Gümüşhane ve Erzincan üçgeninde yer alıp Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde bulunmaktadır. Rakımı ise yaklaşık 1685`dir. Bayburt merkeze uzaklığı 20 km'dir.

Köy Doğu Karadeniz Bölgesinde yer almasıyla birlikte Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu kesiminde bulunması sebebiyle köyde Karadeniz ikliminden ziyade karasal iklim hüküm sürmektedir.

Bu iki iklimin geçiş noktasında bulunduğundan dolayı kışları soğuk ve sert, yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir. Ayrıca nem oranının düşük olması ile birlikte köyde görece temiz hava bulunmaktadır.

Geçmişten bugüne ekonomik hayat açısından, sade Aydıncık'ta değil tüm yöremizde bir değişiklik yoktur. Ticaret ve sanayinin gelişmediği yörede hayvancılık ve tarım köyde öteden beri tek geçim kaynağı olmuştur.

Tarım ürünü olarak köyde hububat çeşitleri, yem bitkileri,meyve ve sebze ve az miktarda şeker pancarı yetiştirilmektedir.

Meyve ve sebze şahsi ihtiyaç için ekilip, bu konuda ihracat olmamakla beraber bir takım eksikliklerde dışaridan temin edilmektedir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.