Bayburt Çamlıkoz Köyü

Bayburt Çamlıkoz Köyü

Çamlıkoz Köyü Haberleri, Bayburt Çamlıkoz Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Çamlıkoz Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Çamlıkoz Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Çamlıkoz  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamlıkoz  köyü son dakika gelişmeleri, Çamlıkoz  köyüne özgü yemekler, Bayburt Çamlıkoz  köyünün tarihi, Çamlıkoz  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamlıkoz  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamlıkoz  , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamlıkoz   Köyü Resimleri ve Çamlıkoz   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Çamlıkoz  Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çamlıkoz , Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı ahbunustur.Yeni adı çamlıkozdur.Köy ismini köyde bulunan çam ormanından almıştır.köy (ahbunusta su mu yok soğan mı yok) tabiriyle tanınmıştır çevresinde. köy tarih'te İspire bağlıydı. 1955 yılından sonra Erzurumun İspir ilçesinden ayrılarak bayburta bağlanmıştır.köy Aşık Hicrani Baba gibi değerli bir halk şairi yetiştirmiştir.Günümüzde hala deyişleri söylenmektedir.köyde Bayburt kültürü ve folklürü yaşanmaktadır.Düğünlerimiz köy odasında orta oyunları ve Bar oynanarak yapılır.Düğünlerimiz çok eğlenceli geçer.Orta oyunları yüzük saklama, kabak oyunu, şaşırtmaca oyunlar oynanır. Günümüzde yeni gelen nesillere geleneklerimiz göreneklerimiz öğretilir ve yaşatılır.

Bayburt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

köyün kendine has yemekleri vardır.Yöremize ait yemeklerde diyebiliriz.köyde yemek kültürü gelişmiştir.Lor kuymağı en çok sevilendir.köyde Tandır ekmeği tandurlarda yapılarak tüketilir.Başlıca yemekler lor dolması,ziron,gavut çorbası,gavut haşılı,kuşburnu çorbası,erişte,kesme çorbası,kete,kalaçoş,eşki lahana ve özel günlerde tel helvası yapılır.köy gelenek ve göreneklerine bağlıdır.köy elma yönünden çok zengindir.Elma yetiştiriciği gelişmiştir.

Bayburt merkezine 38 km uzaklıktadır.Çoruh vadisi içindedir.Bayburt İspir yolu güzergahından köye gidilir.Bayburt İspir sınırındadır köy.Bayburta 45 dakikada İspire bir saatte ulaşılmaktadır.Köyün iklimi,Karasal iklimin etkisi altındadır.Kışlar uzun ve sert geçer.Kar yağışlıdır ve çok soğuk olur.Bahar aylarında yeterli derecede yağış düşer.Yaz ayları sıcaktır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesivardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.